Ecoturismul reprezinta din perspectiva noastra un instrument de dezvoltare, nu doar o nisa in industria de turism, iar acest segment poate deveni strategic pentru dezvoltarea economica, a afirmat, vineri, arhitectul Teodor Frolu, reprezentant al Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23, in cadrul conferintei ‘Romania powered by ecoturism’, transmite Agerpres .

„Cand vorbim despre natura, majoritatea dintre noi se gandeste instantaneu la mediul rural, doar ca natura este o resursa care se refera si la urban. Natura nu mai este doar un fundal si o resursa din care sa iei fara masura ceea ce iti ofera. Prin expozitia de aici, vrem sa reconstruim niste concepte, cum ar fi barca, inchisoarea de la Chilia ca instrument de reintegrare sociala, apoi instalatia pe care noi am denumit-o ‘tezaur’ si care se refera la o banca de genetica ce cuprinde mii de seminte locale, design-ul in care canepa joaca un rol foarte important. Pe zona de bio-economie sau economie circulara, Romania este intr-o pozitie foarte interesanta la care s-a privit, pana nu de mult, mai degraba ca la un handicap. Ecoturismul, din perspectiva noastra, reprezinta un instrument de dezvoltare, nu doar o nisa in industria de turism. Ecoturismul poate fi pentru Romania un instrument strategic. Aceasta pozitionare a Romaniei este legitima si vine cu un patrimoniu important. Faptul ca mai avem locuri vechi de 100 de ani, nu inseamna ca acele locuri au ramas cu 100 de ani in urma”, a subliniat Frolu.

In perioada 27 mai – 27 iunie 2016, Sala Dalles gazduieste expozitia Romania Powered by Nature, o initiativa a Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23 de a cauta impreuna cu societatea civila, institutiile publice, industriile creative si publicul larg solutii viabile pentru a valorifica si promova capitalul natural al Romaniei.

Vernisajul este un eveniment ‘work in progress’ dedicat naturii si initiativelor cu impact asupra mediului, ecoturismului si economiei bazata pe resurse naturale dezvoltate de mediul public, privat si societatea civila.

Expozitia este organizata de Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23, in parteneriat cu: Muzeul National de Arta Contemporana, Administratia Fondului Cultural National, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, ArCub, Institutul Cultural Roman, Romanian-American Foundation, Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica, DC Communication, Rowmania, Saint Gobain Glass Romania, Rigips Saint-Gobain.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here