Standardele internationale in ceea ce priveste echipamentul de protectie identifica sase tipuri pentru a acoperi toate posibilele pericole: Tip 1, tip 2 si asa mai departe, pana la tipul de 6. In general „tipul 6” este cel mai scazut nivel de protectie. Purtarea unui strat suplimentar de imbracaminte de protectie, cum ar fi un costum de bumbac, poate reduce contaminarea pielii. Cu toate acestea, poate inca exista o expunere semnificativa la pesticide din cauza scurgerilor din jurul mansetelor si gulerului si din patrunderea in mod direct prin tesatura.

Halatele de protectie de specialitate s-au dovedit a oferi cea mai buna protectie si o contaminare redusa a pielii, la niveluri foarte scazute. A purta un halat de protectie de specialitate incorect, cum ar fi a lasa fermoarul deschis sau manecile suflecate, va duce la un nivel ridicat de contaminare a pielii.

Tipul 1 este cel mai inalt grad de protectie, fiind reprezentat de”costumele stranse de gaze” – incapsularea in totalitate a costumelor care sigileaza complet individul impotriva mediului. Tipul 2 este o constructie similara, dar definita ca „etansa non-gaz”si necesita o presiune pozitiva constanta in interiorul costumului prin pomparea aerului. Intre cele doua extreme, exista diferite niveluri de protectie impotriva lichidelor legate in general de intensitatea pulverizarii si volumul de lichid. Cea mai neobisnuita categorie este protectia impotriva particulelor solide periculoase (praf) si este definita ca tip 5.

Tipurile europene de la 1 la 6, nu ar trebui sa fie confundate cu clasificarea generala recunoscuta pe plan international pentru echipamentul individual de protectie (EIP), care, in Europa, este evaluat in clase. Cu clasa 1 cuprinzand produse „simple”, cu privire la EIP si halate protectie care nu sunt proiectate pentru a proteja impotriva pericolelor si Clasa 3 produse „complexe”, cele concepute pentru a proteja impotriva riscurilor.

Clasificarea proprietatilor individuale ale tesaturii articolelor de imbracaminte, lucruri, cum ar fi rezistenta la tractiune, la perforare, permeatie chimica si altele asemenea, inverseaza din nou sistemul de numerotare, astfel incat cea mai inalta clasa este cel mai inalt nivel de protectie. In concluzie:

In „clasele” generale ale produselor: Clasele I-III, cel mai mare numar de clasa = cea mai buna protectie

In „tipurile” de aplicatie: Tipurile de la 1 la 6, cel mai mare numar de tip = cea mai mica protectie

In „clasele” deproprietati ale tesaturii: clasele de la 1 la 5 sau 6 (in functie de proprietate), cel mai inalt numar de clasa= cea mai buna protectie

Deci, atunci cand alege haine si halate de protectie, cumparatorul trebuie sa fie constient de standardele pe care le respecta si protectia pe care o ofera.

Componenta majora a costurilor unor halate de unica folosinta este tesatura, iar preturile scazute sunt foarte des obtinute pur si simplu prin a face haina mai mica si prin utilizare unei cantitati mai mici de tesatura – acest lucru poate fi o problema de siguranta, precum si de confort si durabilitate. Limarom va ofera halate, salopete si alte echipamente de protectie de o calitate superioara, la preturi accesibile fara a face rabat la calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here