Trei din cinci companii internationale intentioneaza sa creasca alocarea de fonduri pentru analizarea datelor de criminalitate cibernetica (FDA), in urmatorii doi ani, reiese din editia 2016 a studiului EY Global Forensic Data Analytics Survey – Shifting into high gear: mitigating risks and demonstrating returns, dat publicitatii luni.
Conform cercetarii, riscul de frauda interna intr-o companie se situeaza pe primul loc, cu 77% dintre raspunsuri, in clasamentul pericolelor atunci cand vine vorba despre pericole cibernetice. in acelasi timp, riscul de patrundere neautorizata in sistem sau cel de amenintare interna ocupa locul doi, cu 70%, anunta Agerpres.
De asemenea, 69% dintre respondenti declara ca mai au de facut eforturi pentru a reusi sa-si actualizeze procedurile antifrauda, inclusiv utilizarea instrumentelor de analiza a datelor de criminalitate cibernetica. Procentajul, insa, creste la 74% in cazul directorilor in pozitii manageriale de top.
In ceea ce priveste fondurile alocate FDA, 55% dintre participantii la studiu sustin ca acestea sunt suficiente, dar per ansamblu valoarea este in scadere, fata 64% cat se consemnase in studiul EY din 2014.
In acest context, trei din cinci respondenti afirma ca intentioneaza sa cheltuiasca mai mult pe astfel de instrumente IT in urmatorii doi ani. Totodata, 63% dintre cei chestionati afirma ca investesc cel putin jumatate din bugetul alocat FDA in activitati de monitorizare proactiva.
Studiul EY a fost realizat la nivel global in randurile a 665 de directori executivi din noua industrii, incluzand servicii financiare, industria farmaceutica si de sanatate, productie, energie si utilitati.
Cercetatorii de la Longitude Research, o agentie de cercetare si continut business-to-business, au realizat in perioada iunie-septembrie 2015 un numar de 665 de interviuri, in 17 tari, cu organizatii care folosesc in mod activ instrumente de analiza de date de tip FDA. Conditia a fost ca respondentii sa aiba calitatea de factori de decizie responsabili pentru programul anti-frauda al companiei in care activau.
EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 212.000 de angajati in peste 700 de birouri din 150 de tari si venituri de aproximativ 28,7 miliarde de dolari, in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2015. in Romania, EY este unul dintre liderii de pe piata serviciilor profesionale inca de la infiintare, in anul 1992.