Konica Minolta anunta lansarea sistemului digital inkjet KM-1 in faza beta pe piata din Europa, mai devreme decat era planificat initial, in baza unei serii de teste efectuate cu succes in Statele Unite ale Americii. KM-1 este un sistem de tipar digital color in coala inkjet UV in format B2+ (585x750mm), care va ajuta tipografiile sa produca la o calitate foarte buna a culorii si sa descopere noi oportunitati de afaceri oferind tipar de date variabile in tiraj mic.
Primul KM-1 Beta a fost instalat in Statele Unite in urma cu trei luni, la sediul unei companii cu operatiuni la nivel global. Sistemul a dovedit o serie de puncte forte in mediul de lucru, printre care consistenta culorii si a registratiei, abilitatea de a tipari pe diverse substraturi si texturi la o calitate foarte buna, eficienta si durabilitate.
Kevin Kern, Senior Vice President, Marketing: “Suntem foarte multumiti de rezultatele primei faze de testare la client. Calitatea tiparului, consistenta culorii si productivitatea obtinute intr-un mediu de lucru competitiv marcheaza un reper major in planul nostru de a scoate pe piata produsul in primavara anului 2016.”
Utilizand capetele de printare patentate Konica Minolta, KM-1 ajuta tipografiile sa isi extinda serviciile beneficiind de productivitatea si eficienta inkjet. Adecvat in mod special pentru tiparirea datelor variabile si lucrarilor cu termene de livrare foarte scurte, sistemul se integreaza usor in mediile de tipar offset si digitale si produce pana la 3.000 de pagini pe ora, fiind singurul echipament in coala inkjet UV de tipul sau care lucreaza la aceasta viteza si calitate grafica.
Olaf Lorenz, General Manager, International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europa: “Acest test beta reprezinta o oportunitate foarte buna pentru noi, iar rezultatele bune obtinute au o importanta majora intrucat marcheaza intrarea in etapele finale de dezvoltare. intr-o piata care continua sa se adapteze la impactul comunicatiilor digitale, tehnologia inkjet va ajuta tipografiile sa treaca de la litografierea traditionala la KM-1. Acest sistem digital ofera calitate offset, profitabiltate pentru tiraje scurte si este, totodata, solutia pefecta pentru foarte multe aplicatii oferite de tehnologia inkjet, precum printare pe carton in volume mici, on demand. KM-1 va raspunde astfel cererilor de productie in tiraj mic, printare de date variabile si termene de productie scurte.”
Konica Minolta investeste in cercetare si dezvoltare atat pentru echipamente cat si pentru servicii si consultanta. KM-1 va aduce oportunitati noi in diverse domenii de activitate. Producerea de ambalaje sau tiparul de carte sunt elemente cheie care vor fi incluse in noile programe Konica Minolta de dezvoltare a afacerilor pentru clientii sai de tipar digital. Aceste programe ajuta clientii sa isi evalueze afacerile si sa identifice oportunitatile, iar echipamentul inkjet UV B+ le permite sa dezvolte noi afaceri de succes.
Olaf Lorenz, General Manager, International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europa: “Prin acest program, dorim sa contribuim la maximizarea investitiilor clientilor nostri, in baza experientei pe care o avem in consultanta oferita acestora in vederea dezvoltarii unor noi sectoare de afaceri, utilizand avantajele fluxurilor de lucru digitale. Konica Minolta nu doar vinde echipamente clientilor ci le ofera oportunitati de afaceri si ii ghideaza pe acest drum, creand astfel relatii durabile.”
Konica Minolta pregateste lansarea completa a KM-1 pentru anul viitor, in cadrul evenimentului Drupa. in acest moment, compania evalueaza calitatea intregului proces de printare, de la registratie, la modul Konica Minolta Piezo Shear care permite capetelor de printare sa produca la o rezolutie de 1200x1200dpi, pana la culorile UV CMYK ale Konica Minolta special create sa ofere calitatea tiparului offset pe o gama larga de substraturi offset la viteze mari de productie. Alte caracteristici importante sunt dimensiunea suportului de printare de 585x750mm (23×29.5”), grosimea acestuia de la 0,06 la 0,6mm (24 pt.) si viteza de productie de pana la 3.000 de pagini pe ora.