Saint-Gobain a organizat in Romania un eveniment aniversar pentru a celebra cei 350 de ani de activitate si istoria oamenilor ce au lucrat impreuna pentru a construi cea mai longeviva companie inclusa in CAC 40 – topul indicelui bursier francez – si una dintre cele mai vechi companii industriale din lume. Saint-Gobain este unul dintre primele 100 de grupuri industriale din lume și una dintre cele mai inovatoare 100 de companii, conform Topului 100 Global Innovators realizat de Thomson Reuters.
« Suntem onorati ca am avut privilegiul de a-i intalni și de a le multumi tuturor partenerilor noștri romani care ne-au sprijinit, la nivel local, in ultimii 20 de ani de inovatie și progres.
La nivel global, aniversarea celor 350 de ani este un moment extraordinar pentru companie si pentru angajatii sai. Vom continua aceasta traditie si ne vom stradui sa fim intotdeauna cu un pas inainte, anticipand viitorul» a declarat Pierre-André de Chalendar, Presedintele-Director General al Grupului Saint-Gobain.
« Romania a fost o piata și o destinatie de investitii importanta pentru evolutia Saint-Gobain, iar pe viitor va fi cu atat mai mult. Acum, odata cu aniversarea noastra, ne propunem sa ne consolidam angajamentul de a deveni referinta in domeniul habitat-ului durabil in Romania si de a ne dezvolta si mai mult in urmatorii ani » a continuat Pierre-André de Chalendar, Presedinte-Director General al Grupului Saint-Gobain.
« De 18 luni petrecute ca șef al acestei misiuni diplomatice, incerc sa fac tot ceea ce pot pentru ca dimensiunea economica sa constituie unul dintre pilonii principali ai relatiei bilaterale dintre Franta și Romania și sunt bucuros ca Saint-Gobain, prin prezenta sa și prin rezultatele spectaculoase inregistrate in Romania, contribuie la acest obiectiv. Societatile franceze reprezinta aproximativ 15% din PIB-ul Romaniei, numarandu-se printre principalii angajatori și exportatori din Romania, continuand sa investeasca aici și consolidandu-ne pozitia de al treilea investitor strain” declara Excelenta Sa, Dl. François Saint-Paul, Ambasadorul Frantei in Romania.
De-a lungul istoriei sale, Saint-Gobain a reușit sa se transforme fara a-si uita trecutul, acest lucru explicand dezvoltarea sa responsabila, atentia acordata mediului inconjurator si sanatatii si securitatii oamenilor, dar si realizarea de parteneriate solide cu toate comunitatile. Grupul investeste si astazi masiv in proiectarea de materiale de constructii inovatoare, de inalta performanta si in crearea habitatului durabil al viitorului. in 2014, Grupul a investit peste 400 de milioane de euro in cercetare si dezvoltare, avand 900 de proiecte de cercetare, 400 de brevete depuse și 3.700 de persoane angajate in domeniul cercetarii.
Grupul crede in potentialul tuturor regiunilor geografice și construiește fabrici in fiecare dintre acestea, reflectand angajamentul sau pe termen lung de a asigura nevoile fiecarei piete in parte. in tarile dezvoltate, Saint-Gobain indeplineste cererea de eficienta energetica, in timp ce in tarile in curs de dezvoltare, compania se concentreaza pe nevoile stringente ale pietei de locuinte, spatii de birouri și alte tipuri de cladiri.
in plus, puterea tot mai mare a platformelor digitale Saint-Gobain va reprezenta un factor-cheie de diferentiere in viitor, acestea permitand companiei sa creasca gradul de conștientizare asupra solutiilor și produselor sale, precum și sa construiasca relatii mai stranse cu clientii sai.
«Ramanem fideli viziunii noastre de a fi furnizorul preferat in domeniul habitat-ului, obiectivul nostru strategic fiind acela de a dezvolta și de a lansa produse și sisteme dedicate, care pot raspunde eficient provocarilor din ce in ce mai presante ale lumii de azi: eficienta energetica, protectia mediului inconjurator și dezvoltarea durabila. Le multumim tuturor partenerilor nostri si
intregii echipe care au inteles ca impreuna putem realiza proiecte de succes, atat din punct de vedere financiar, cat si pentru bunastarea tuturor oamenilor» a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din Romania.