Astazi, in deschiderea Entertainment Arena Expo 2015 a avut loc seminarul “Identificarea si abordarea persoanelor cu probleme de joc” organizat de catre programul “Joc Responsabil”, cu sprijinul Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (O.N.J.N.). Acesta a fost sustinut de catre Dr. Cristian Andrei, consultant al programului “Joc Responsabil” si Dr. Leliana Parvulescu, coordonator al programului “Joc Responsabil”. in deschidere a luat cuvantul Odeta Nestor, Presedintele O.N.J.N., ce a discutat despre implicatiile legislative in materie de joc Responsabil.

Seminarul care a reunit operatori din industria jocurilor de noroc, a tratat teme precum: importanta responsabilitatii pentru o evolutie sustenabila a industriei, identificarea de catre personalul salii de joc a persoanelor cu probleme de joc, modul de actiune al personalului salilor de joc in legatura cu personalul cu problemele de joc. Seminarul este parte integrata a programului “Joc Responsabil” initiat de catre asociatiile de profil, ROMSLOT – Asociatia Organizatorilor de Sloturi si Romanian Bookmakers.

”Jocul responsabil este responsabilitatea comuna a guvernului, a operatorilor, a asociațiilor, a ONG-urilor și, totodata, a jucatorilor. Interesul nostru și al operatorilor nu este doar ca business-ul sa creasca, ci sa creasca intr-un mediu sanatos și echilibrat. Vreau sa va asigur ca O.N.J.N va ramane un partener de incredere, care va milita pentru binele industriei și al comunitații, dar și pentru ca expresia «joc responsabil» sa nu fie un paradox.”, declara Odeta Nestor, Președintele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

“Ma bucur sa vad dorinta de implicare a industriei jocurilor de noroc in tema problemelor de joc. Identificarea persoanelor care se confrunta cu acestea poate conduce la o solutionare mai rapida a cazurilor. “Joc Responsabil” va continua sa se dezvolte si sa gaseasca noi metode prin care va sustine persoanele cu probleme de joc.”, spune psihiatrul dr. Cristian Andrei, consultant al programului “Joc Responsabil”.

„Am transmis intotdeauna mesajul ca jocurile de noroc ar trebui privite doar ca pe o forma de divertisment. Credem cu tarie ca un business de succes, durabil poate fi cladit doar pe baza unei viziuni responsabile. De aceea am facut demersuri in acest sens fara a avea vreo constrangere legislativa. Seminarul ce a avut loc astazi este inca o dovada a dorintei de implicare a industriei.”, a declarat Valentina Dobre, vicepresedinte ROMSLOT.

“Clientul pe care operatorii nostri si-l doresc in locatiile lor este cel care joaca pentru a se distra, respectiv cel care aloca exact suma pe care si-o permite, fara a-si dezechilibra bugetul personal, si care, la finalul jocului, zambeste fie ca a pierdut, fie ca a castigat. Ca orice alta afacere, nici aceasta nu se poate construi cu clienti nefericiti. Prin urmare, in cadrul programului nostru, poate chiar mai important decat a trata persoanele cu probleme de joc este demersul de constientizare a intelegerii jocului de noroc drept mijloc de divertisment”, spune Doru Gheorghiu, director Executiv al Romanian Bookmakers.

O tema importanta de discutie in cadrul seminarului a fost si infiintarea fundatiei de interes public. Conform noii
legislatii a jocurilor de noroc, din aceasta vor face parte, la cerere, membrii Consiliului Consultativ de pe langa O.N.J.N., al carei obiectiv principal va fi respectarea masurilor privind jocurile de noroc responsabile social, adoptate de Comitetul European pentru Standardizare. De asemenea, va fi infiintat un «fond» la dispozitia O.N.J.N., denumit in continuare Fondul de prevenire a dependentei de jocuri de noroc, la care vor fi obligati sa contribuie toti organizatorii de jocuri de noroc licentiati. Sumele colectate de Fondul de prevenire a dependentei de jocuri de noroc vor fi alocate pentru activitatile si programele de protectie a tinerilor si a jucatorilor impotriva jocurilor de noroc, prevenirea si tratamentul dependentei de jocuri de noroc, realizarea promovarii si publicitatii responsabile, solutionarea prompta si eficienta a litigiilor dintre un organizator de joc si un jucator, sub conditiile si in conformitate cu procedura stabilita prin ordin al presedintelui O.N.J.N.

Seminarul “Identificarea si abordarea persoanelor cu probleme de joc” a fost initiat de catre coordonatorii “Joc Responsabil” cu sprijinul Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (O.N.J.N.). “Joc Responsabil” este singurul program ce ofera un ajutor real jucatorilor de noroc ce se confrunta cu probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here