Compania Orange a lansat serviciul de televiziune Orange TV, disponibil pe televizor si computer, prin satelit si internet, oferta constand in 100 de canale, 40 de posturi fiind High Definition, iar dintre acestea 26 sunt in premiera retransmise in Romania.

Potrivit datelor prezentate de reprezentantii Orange Romania, marti, intr-o conferinta de presa, cele 100 de televiziuni vor putea fi vizionate, din septembrie, si pe smartphone si tableta.

Clientii pot alege unul dintre cele trei abonamente disponibile – Local HD, World HD si Universe HD -, in functie de programele pe care le prefera.

Astfel, Local HD cuprinde 36 de televiziuni, sase dintre acestea fiind HD, iar abonamentul costa 5 euro. Pachetul World TV cuprinde 65 de canale, dintre care 19 sunt HD, abonamentul lunar costand 8 euro. Al treilea pachet, Universe HD, ofera utilizatorilor 95 de canale, 37 fiind HD. Costul unui abonament este in acest ultim caz de 12 euro.

De asemenea, Orange TV pune la dispozitia clientilor 5 televiziuni HD care difuzeaza programe pentru adulti, prin optiunea SuperNights HD, serviciul costand 2,5 euro/ lunar.

in cazul clientilor existenti ai companiei, acestia vor beneficia de un discount de 20% pentru un singur SIM, iar, pentru doua cartele SIM, abonatii vor primi o reducere de 30%.

Serviciul Orange TV prin satelit permite restrictionarea accesului copiilor la oricare dintre canale si configurarea a pana la cinci liste personalizate de televiziuni favorite, in care posturile TV pot fi ordonate in functie de preferinte.

De asemenea, Orange TV este disponibil tuturor celor interesati, indiferent daca sunt sau nu abonati Orange in prezent, si nu implica folosirea altor servicii din portofoliul Orange. Utilizatorii pot alege un contract pe 12 sau 24 de luni la Orange shop, precum si in magazinele partenere ale companiei din toata tara.

Instalarea Orange TV costa 20 de euro, iar activarea serviciului tot 20 de euro, abonatii Orange beneficiind gratuit de cele doua servicii. Totodata, clientii care vor dori sa foloseasca Orange TV pentru doua televizoare vor fi nevoiti sa inchirieze un al doilea receiver si sa achite o activare suplimentara de 10 euro.

„Romanii se uita foarte mult la televizor. Statisticile arata ca acestia consuma de doua ori mai mult continut TV decat celelalte natiuni, asadar este un mare apetit pentru televiziune in Romania. De asemenea, un alt lucru care ne-a impins sa lansam acest serviciu a fost acela ca oamenii isi doresc din ce in ce mai multe canalele care sa transmita High Definition. Totodata, la nivelul intregii Europe s-a observat o modificare a stilului prin care oamenii se uita la posturile de televiziune (…) Orange Romania este pregatita sa ofere servicii de televiziune de inalta calitate si propune clientilor romani pachete foarte atractive”, a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO al companiei Orange Romania, citat de Mediafax.

Potrivit datelor prezentate, serviciul Orange TV este transmis prin tehnologia Direct to Home (DTH), iar prin intermediul acesteia canalele TV sunt retransmise printr-un sistem digital, direct de pe satelit, in orice punct situat in aria de acoperire a acestuia.

De asemenea, serviciile de internet mobil de mare viteza le ofera clientilor Orange posibilitatea sa urmareasca in direct atat posturile lor TV favorite, cat si filme si emisiuni inregistrate, oriunde s-ar afla, pe orice dispozitiv, totul cu un singur abonament Orange TV.

Orange Romania a rezervat acest serviciu prin GlobeCast, care asigura o solutie integrata, prin care transmite canalele Orange Romania la statia de uplink, pregatindu-le pentru difuzare pe capacitatea inchiriata de GlobeCast de la compania de sateliti SES. Standardul folosit de Orange este Digital Video Broadcast – Satellite 2 (DVB – S2) – a doua generatie de DVB-S.

Televiziunile din oferta Orange TV sunt retransmise prin intermediul satelitului SES Astra, pozitionat pe orbita Pamantului la 31,5 grade E, coordonate care asigura cea mai extinsa acoperire si cel mai puternic semnal la nivelul intregii tari. SES este unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicatii prin satelit din lume. Compania internationala de sateliti SES, care opereaza sistemul de sateliti Astra, are sediul central la Luxemburg si are operatiuni si pe piata din Romania.

in data de 21 mai, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a acordat societatii Orange Romania un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, sub denumirea „Orange TV”. Conform documentelor depuse la CNA, platforma Orange va avea acoperire nationala. Numarul estimat de abonati ai platformei Orange este de 50.000, conform acelorasi documente.

intre canalele oferite de serviciul Orange TV se numara televiziunile operate de Pro TV S.A., televiziuni romanesti precum Realitatea TV, Romania TV, Trinitas TV, National TV, National 24 Plus, Look TV, Transilvania Live, Taraf TV, Etno TV, B1 TV, Prima Tv, Kiss TV, Kanal D, televiziunile operate de Societatea Romana de Televiziune (inclusiv TVR HD), posturile trustului Intact (Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia, Gsp TV), posturi din portofoliul Discovery (Discovery, Discovery HD Showcase, TLC, Discovery Science, ID Investigation Discovery, ID Investigation Discovery, Animal Planet HD), posturi din portofoliul Chello Central Europe (MGM, TV Paprika, Sport 1, Megamax, Outdoor HD etc.), National Geographic, National Geographic Wild HD, Style, E! Entertainment, Style, Sundance Channel, Film Box, The Museum Channel, PV TV HD, Fashion One HD, Viasat Explorer, Viasat History HD, BBC World News, BBC World News, BBC Knowledge si BBC Entertainment, Comedy Central, Eurosport, Eurosport 2, History HD, Travel Channel HD, Mezzo, Mezzo live HD, France 24, euronews, Dorcel XXX HD, Hustler HD/3D.

Orange Romania SA se lanseaza astfel pe piata de retransmisie de televiziune prin satelit, dominata in prezent de companiile RCS&RDS, Romtelecom si UPC Romania.

Orange Romania este cel mai mare operator local de telefonie mobila dupa numarul de clienti si cifra de afaceri. Compania Orange Romania este detinuta de grupul France Telecom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here