Ofensiva Media Pro asupra site-urilor cu conţinut piratat (dintre care Vplay şi Filmehd erau printe cele mai accesate) se intoarce impotriva trustului,
Furnizorii de internet spun că CNA a greşit atunci când s-a implicat în această acţiune şi a trimis sesizări către Poliţie şi Parchet. „Cei care reprezintă interesele celor cărora le-au fost încălcate drepturile de autor se pot adresa justiţiei. Dau în judecată proprietarul site-ului care a oferit conţinutul care se consideră că e ilegal distribuit. Câştigă procesul, obţin despăgubiri, obţin ştergerea conţinutului de pe site-ul respectiv, în nici un caz închiderea site-ului”, a declarat Mihai Bătrâneanu, şeful ANISP, organizaţie care reprezintă furnizorii de internet.
Potrivit Business Adviser, la doar câteva zile după ce Pro TV a trimis o adresă către CNA, în care reclama existenţa a 42 de site- uri care oferă filme online fără a deţine drepturi, aproape jumătate dintre acestea s-au închis sau pur si simplu s-au regrupat impresionati de amploarea pe care a luat-o scandalul.
REVOLTA INTERNAUTILOR: PETITIE LA RDS pentru a scoate PROTV din GRILA
Acest lucru este eronat, considera proprietarii de site-uri: “este vorba despre o regrupare a eforturilor de a oferi continut gratuit romanilor care au net iar aceste eforturi sunt sustinute in primul rand de providerii de Internet care nu dau doi bani pe ce crede PROTV sau CNA. Cat timp eu platesc un abonament la UPC sau RDS, ei se vor lupta pentru ca eu sa am acces la toate site-urile din lume. Sa nu uitam ca RDS a scos la un moment dat din grila posturile ANTENA1. Ne gandim sa facem o petitie pentru RDS sa scoata din GRILA SI PROTV pentru ca suntem foarte multi care ne-am tras cablu pentru filmele online nu pentru emisiunile jenante de la TV” a declarat unul dintre proprietarii de site-uri sub protectia anonimatului.
RDS isi protejeaza clientii – IATA de ce e MAI BUN DECAT UPS sau ROMTELECOM
Potrivit Evenimentul Zilei, Media Pro a reclamat la CNA şi Consiliul Concurenţei faptul că magazinele de conţinut on-line difuzează filme piratate. Interesul Media Pro era ca providerii de Internet (Romtelecom, RCS şi UPC) să restricţioneze automat aceste site-uri. E ceea ce îşi propunea ACTA, dar n-a trecut de Parlamentul European: providerii să blocheze automat domeniile web indezirabile şi să permită procurorilor accesul la datele personale ale consumatorilor care se uită la filme piratate.
RCS a spus clar că nu va restricţiona niciun site, neavând niciun interes în această bătălie, dimpotrivă, ar putea fura clienţi de la Dolce, care are propriul magazin on-line şi care a blocat deja Vplay şi Filmehd.
LISTA CU SITE-URILE CARE OFERA FILME GRATIS ONLINE – CLICK AICI