Sambata, 7 iulie, incepȃnd cu ora 15:00 la Capataneni, sub Cetatea Poienari – Judetul Arges va avea loc festivalul „Ziua Lacului Vidraru”, eveniment finantat din fonduri europene care are ca obiectiv atragerea unui numar cat mai mare de turisti intr-o zona cu peisaje desprinse din povesti, unde privelistea este unica iar culoarea cerului te lasa fara cuvinte.

Cunoscuta ca Cetatea lui Vlad tepes, fortareata de la Poienari, se afla pe un mic platou in varful Muntelui Cetatea, la care se ajunge urcand 1.480 de trepte de beton zidite in coama dealului, ce serpuiesc printr-o padure deasa de fag. De la ruinele cetatii se pot admira: orasul Curtea de Arges, Cheile Argesului, Muntii Fagaras si Barajul Vidraru.

Fascinati de cetate si de peisajele mirifice care o inconjoara au fost si mari oameni de cultura, precum Alexandru Odobescu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Alexandru Vlahuta, Nicolae Iorga si multi altii, care si-au asternut ideile si impresiile in scris.

Turistii de weekend care aleg sa viziteze zona de nord a Argesului fac o alegere foarte buna, deoarece peisajele si obiectivele turistice sunt impresionante iar locurile de cazare sunt pe alese.
Lacul Vidraru este un lac de acumulare, creat de barajul Vidraru pe raul Arges pentru productia de energie electrica. Situat in spatele barajului Vidraru, intre muntii Fruntii si Ghitu, lacul aduna apele raurilor Capra, Buda si ale catorva afluenti directi (Raul Doamnei, Cernatul si Valsanul, Topologul, Raul Valea lui Stan si Limpedea).

Evenimentul „Ziua Lacului Vidraru” va fi prezentat de Bogdan Nicolai – realizatorul matinalului Alarma de la Pro FM, iar participantii la festival vor avea parte de multe surprize, jocuri si oncursuri si vor avea posibilitatea sa descopere legendele, traditiile si obiceiurile din zona lacului Vidraru, chiar de la oamenii locului. Incepand cu ora 16:00, publicul se va racori cu o ploaie de acorduri muzicale marca Directia 5, iar de la ora 19:00, turistii vor avea posibilitatea sa fredoneze melodii de suflet alaturi de trupa Compact. Nu vor lipsi de la eveniment nici ansamblurile locale care prin muzica, joc si voie buna, vor incerca sa prezinte publicului traditiile, legendele si obiceiurile zonei.

Barajul Vidraru este traversat de Transfagarasan, un drum ce strabate Muntii Fagaraș, cel mai inalt lant muntos din țara noastra, facȃnd din acesta un areal turistic important.

Barajul Vidraru nu este numai un important punct de producție a energiei electrice. Acesta a devenit si locul preferat al doritorilor de senzatii tari, deoarece acolo s-a amenajat cea mai inalta pista de lansare pentru bungee jumping, unde, pasionatii acestui sport pot sari cu coarda elastica de la 166 m. Cei care nu sunt pasionati de sporturi extreme si doresc sa profite din plin de frumusetile zonei, pot opta pentru calarit, plimbari cu trasura, pot pleca intr-o croaziera, se pot plimba cu hidrobicicleta sau pot inchiria barci cu vasle pentru pescuit.

Judetul se poate mȃndri si cu o serie de edifici religioase si culturale: Manastirea Cotmeana, Manastira Glavacioc, Manastirea Curtea de Arges, Manastirea Negru Voda, Mausoleul Eroilor, etc., rezervatii naturale si monumente ale naturii: Parcul National „Piatra Craiului”, Poienele cu Narcise de la Negrasi, Valea Valsanului, Pestera de la Uluce, Punctul Fosilifer Suslanesti, Lacul Iezer, Lacul Valea Rea si Granitul de la Albesti. Turistii se pot abate din calatoria lor spre Lacul Vidraru la Conacul de la Golesti – Muzeul Golesti, la Casa Memoriala Liviu Rebreanu de la stefanesti sau se pot opri in Pitesti, unde pot vizita Muzeul Judetean Argeș, Planetariul Pitesti, Gradina Zoologica din Padurea Trivale sau Piata Vasile Milea.

Un loc important de vizitat este Curtea de Argeș unde se pot vizita vestigiile medievale ale Curtii Domnesti, in interiorul careia se afla Biserica Domneasca, cel mai vechi ansamblu de arta feudala, dar si Cetatea Poienari, aflata la iesirea din comuna Arefu. De asemenea, pasionatii de drumetii pot urca la platforma de langa Statuia lui Prometeu, spre Casa Argeseana sau spre complexul turistic Piscul Negru.

Organizatorul evenimentului este Asociatia Eco-Natura, iar proiectul este finantat prin Regio – Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here