Crearea unei retele virtuale de laboratoare avansate de cercetare, de incercari si testari (ROMNET-LAB.CER.IN); organizarea unei serii de mese rotunde pe teme precum: relatia dintre cercetare si mediul de afaceri, finantarea cercetarii, transferul tehnologic si valorizarea rezultatelor cercetarii – procese inovative in sprijinul solutionarii problemelor generate de criza economico-financiara; impactul proiectelor finantate prin programe europene asupra mediului socio-economic romanesc, impactul evaluarii, certificarii si clasificarii institutelor nationale de cercetare-dezvoltare-inovare; elaborarea „Cartei albe a cercetarii” sunt cateva dintre obiectivele Sectiunii de Cercetare-Dezvoltare-Inovare, infiintata la nivelul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) in cadrul celei mai recente sedinte a Colegiului de Conducere al Camerei bucurestene.
„Decizia de infiintare a acestei Sectiuni este fireasca – avand in vedere faptul ca, in ultimii ani, CCIB a acordat o atentie deosebita activitatii de cercetare-dezvoltare si a derulat cu consecventa un program integrat de actiuni vizand apropierea mediului economic de cel academic – si necesara – intrucat aplicarea rezultatelor cercetarii, adaptate cerintelor reale ale pietei, reprezinta o solutie de crestere a productivitatii si, deci, generatoare de avantaje comparative pentru firme, mai ales in actualul context macroeconomic”, a subliniat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei bucurestene in cadrul primei intalniri de lucru a membrilor acestei noi Sectiuni.
Sectiunea de Cercetare-Dezvoltare-Inovare a Camerei bucrestene, condusa de prof. univ. dr. ing. Gheorghe Ion Gheorghe, isi desfasoara activitatea la nivelul a 5 grupuri de lucru, respectiv: grupul de lucru pentru programe nationale si programe europene de cercetare (condus de dr. ing. Sanda Velea – ICECHIM Bucuresti), grupul de lucru pentru transfer tehnologic, inovare si valorizare (condus de dr. ing. Floria Udrescu – IPA Bucuresti), grupul de lucru pentru proprietate intelectuala si industriala (responsabil dr. ing. Ion Pirna – INMA Bucuresti), grupul de lucru pentru strategii si politici in cercetare (responsabil dr. ing Lucian Pintilie – INCD Fizica Materialelor) si grupul de lucru pentru retea virtuala de laboratoare (condus de dr. ing. Raluca Muller – IMT Bucuresti).
Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here