Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza maine, 13 mai 2011, o serie de activitatii dedicate Zilei Internationale a Familiei.
Ziua de 15 mai a fost declarata de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite ca fiind Ziua Internationala a Familiei, printr-o Rezolutie data in septembrie 1993. La propunerea Institutului Roman pentru Drepturile Omului, propunere sustinuta si de Patriarhia Romaniei, ziua de 15 mai a devenit oficial, Ziua Familiei Romane. Sarbatorirea acestei zile are o mare importanta pentru comunitatea internationala, care acorda sprijin in mod constant si care contribuie la imbunatatirea cadrului legislativ si social in vederea cresterii rolului familiei in viata sociala.
Cu aceasta ocazie, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj (D.G.A.S.P.C.) organizeaza un eveniment special pentru copiii aflati cu masura de protectie speciala – plasament la asistent maternal profesionist, copii care se vor intalni cu familiile lor: parinti, bunici, frati sau alte rude.
Scopul evenimentului este de a incuraja interactiunea pozitiva dintre copilul aflat in sistemul de protectie si familia sa, in vederea reintegrarii in familie si a imbunatatirii relatiei dintre acestia.
La acest eveniment, care se va desfasura in data de 13.05.2011 la sediul D.G.A.S.P.C. Cluj, incepand cu ora 11.00, vor participa in jur de 120 de persoane: copii aflati in plasament la asistenti maternali, familii biologice, asistenti maternali.
Tot cu ocazia Zilei Internationale a Familiei, Serviciul de Consiliere pentru Parinti si Copii din cadrul D.G.A.S.P.C. Cluj, organizeaza, in parteneriat cu 6 primarii din mediul rural, actiunea cu titlul “Parinti responsabili, copii fericiti”. Acest proiect se va desfasura in data de 13.05.2011 si va consta in intalniri cu parintii, la sediul primariilor din comunele: Aghires, Garbau, Camarasu, Caianu, Bontida si Mintiul Gherlii. Obiectivul general al acestor grupuri de educatie parentala consta in eficientizarea relatiilor copil – parinte, prin diseminarea de informatii si acordare de suport psihosocial parintilor cu situatie socioeconomica precara, care intampina dificultati de relationare cu copiii. in cadrul grupurilor de lucru se vor viziona filme educative si vor avea loc dezbateri privind drepturile copilului si responsabilitatile parintilor. Proiectul isi propune, de asemenea, sa consolideze reteaua de suport comunitar formata din familie, lucrator social, mediator-sanitar, scoala si politie.
Tot cu aceasta ocazie, in data de 13 Mai 2011, Compartimentul Adoptii si Post-Adoptii din cadrul D.G.A.S.P.C. va organiza o petrecere alaturi de familiile adoptatoare si copii adoptati, care va avea loc la o casuta de petreceri din Cartierul Grigorescu, incepand cu ora 17.00.
Biroul de presa