Bucuresti, 27 Decembrie 2010 – Actionarii Albalact au hotarat, astazi, in adunarea generala extraordinara, sa nu aprobe fuziunea S.C. Albalact S.A. cu S.C. Raraul S.A, pentru a nu afecta eligibilitatea proiectelor de finantare nerambursabila SAPARD, contractate de ambele societati si aflate inca in perioada de valabilitate si monitorizare.

SC ALBALACT SA a solicitat Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit punctul de vedere privitor la fuziunea societatii cu SC Raraul SA.
Avand in vedere raspunsul APDRP prin care Agentia nu aproba fuziunea prin absorbtie a celor doua societati si in care se precizeaza si motivele neaprobarii (fuziunea ar avea ca efect cumularea de catre societatea absorbanta – Albalact – a celor patru contracte de finantare nerambursabile SAPARD primite de ambele societati, a caror valoare depaseste 4 milioane de euro, ceea ce ar incalca prevederile si conditiile de eligibilitate impuse prin contractele de finantare incheiate cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit – si anume numarul maxim de proiecte aprobate pentru o societate (doua) si valoarea maxima eligibila (4.000.000 Euro), ceea ce va duce la restituirea intregii finantari acordate), actionarii prezenti au hotarat in unanimitate sa nu aprobe fuziunea SC ALBALACT SA cu SC RARaUL SA.

                                                                ***

Compania Albalact – Oiejdea este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania. Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania Albalact are peste 700 de angajati si peste 6000 de actionari si este listata la categoria a III-a a Bursei de Valori Bucuresti. Din 2010, Albalact detine 95,67% din pachetul de actiuni al societatii Raraul Campulung Moldovenesc. In prezent, Albalact comercializeaza produse proaspete pasteurizate si UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here