UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat marti intr-o conferinta de presa ca impozitul minim trebuie sa fie anulat incepand cu data de 1 octombrie. „Am promis, ne-am angajat ca din 1 octombrie sa radiem impozitul minim, impozitul forfetar pentru intreprinderi si trebuie sa respectam aceasta promisiune. Incepand cu 1 octombrie trebuie sa anulam impozitul forfetar”, a afirmat Marko.
Guvernul isi mentine decizia de a elimina impozitul minim, incepand cu luna octombrie, a declarat, saptamana trecuta, agentiei MEDIAFAX, premierul Emil Boc.
Deputatul PDL Petru Calian, membru in Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca actul normativ privind anularea impozitului minim va fi finalizat pana la 15 octombrie.
in luna august, Sebastian Vladescu, la acea data ministru al Finantelor, a declarat ca Guvernul va elimina la 1 octombrie impozitul minim, care de la inceputul anului viitor va fi inlocuit cu impozitul forfetar.
Eliminarea impozitului minim in aceasta toamna a fost anuntata inca din luna iulie de premierul Emil Boc, care nu a oferit insa o data exacta.
Impozitul minim, introdus in primavara anului trecut, este cuprins intre 2.200 lei (aproximativ 500 euro), daca firmele au venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.
Firmele care inregistreaza profit platesc impozit de 16%, dar nu mai putin de limita minima aferenta intervalului de venituri in care se incadreaza. La inceputul acestui an, Guvernul a intentionat sa inlocuiasca impozitul minim cu un impozit forfetar, insa masura a fost amanata.
In primavara acestui an, MEDIAFAX a prezentat un proiect al autoritatilor de a inlocui impozitul minim cu unul forfetar aplicat pentru 28 de servicii.
Marko Bela: Salariile bugetarilor vor creste de la 1 ianuarie
Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca salariile bugetarilor vor creste de la 1 ianuarie, iar nivelul cresterilor va fi stabilit in perioada urmatoare, in conditiile in care Legea salarizarii se discuta in prezent in coalitie.Precizand ca in prezent exista ingrijorari si proteste in legatura cu reducerea salariilor cu 25%, Marko a aratat ca aceasta masura de reducere este valabila pana la data de 31 decembrie 2010, iar de la 1 ianuarie 2011 vor fi alte reguli, „cu alte cuvinte se va trece la marirea salariilor”.
„In ce masura, cu ce procentaj, cu cazuri concrete, acum se lucreaza pe aceasta lege”, a adaugat liderul UDMR.
Vicepremierul a spus ca fondul de salarii va fi acelasi, dar, deoarece intre timp s-a recurs la reduceri de personal, la reduceri de cheltuieli, va exista posibilitatea de a creste salariile intr-o anumita masura.
Marko Bela a precizat ca Uniunea doreste ca salariile mici sa creasca intr-un procentaj mai mare, astfel ca persoanele care primesc salarii mici sa fie protejate, fiindca au o dificultate mult mai mare decat ceilalti. (Mediafax)