Teatrul de Păpuși „Prichindel” vă invită la un spectacol și o poveste inedite și pline de profunzime, o adevărată provocare pentru echipa teatrului nostru. Un spectacol cu actorie, mânuire păpuși, dans, interpretare vocală, proiecții video, un spectacol viu și emoționant. Este vorba despre spectacolul-premieră „Pescarul și sufletul său”, regia și dramatizarea după o povestire de Oscar Wilde semnate de Toma Hogea.

Așadar, vă așteptăm sâmbătă, 28 septembrie 2024, de la ora 17:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel”.

 

„PESCARUL și SUFLETUL său” este un basm cu o mare încărcătură simbolică, propunându-ne o „coborâre” în adâncul și filozofia sa, în adâncul ființei noastre. Basmul nu este doar o poveste de iubire interzisă, mai curând poate fi o „radiografie” asupra inimii, asupra fericirii, asupra propriilor noastre decizii importante de viață.

Valoarea literară a basmului, plin de metafore și simboluri, a fost o mare provocare pentru echipa de realizatori: regizor, scenograf, compozitor, coregraf, video designer și, nu în ultimul rând, pentru ACTORI!  Acest basm atât de special, cu inflexiuni filozofice/de viață, cu o încărcătură energetică aparte, cu personaje (actorie, păpuși, măști), care necesită o anume virtuozitate, sunt doar câteva din „ingredientele” fundamentale transpunerii gândului regizoral împreună cu ACTORII Teatrului PRICHINDEL din Alba Iulia.  

Cu toții sunt deschiși provocărilor, sunt extrem de receptivi, dăruiți scenei, personajelor, vorbim de o trupă cu mare potențial artistic/uman! În sufletele lor de creatori există potențialul necesar pentru a da viață acestui basm, care nu a fost montat în ultimii 30/40 de ani. Este un text complex, greu de dramatizat și de transpus scenic, necesită multă fantezie și imaginație creativă pentru un spectacol modern, îndrăzneț, așa cum merită publicul de azi… total deschis provocărilor. – regizorul Toma Hogea.

 

Spectacolul „Pescarul și sufletul său” este o provocare pentru mine ca actriță si manager, dar și pentru colegii mei. Este un spectacol al maturității Teatrului de Păpuși „Prichindel”. Am fost cu toții provocați de coregrafie muzică, scenografie, video design și, bineînțeles, de regia care cuprinde acest ansamblu și îl transformă într-un spectacol complex.

Prin acest minunat proiect ne adresăm unui public mai matur, respectiv copiilor aflați în pragul adolescenței. Fiți, așadar, și de data aceasta alături de noi în sala de spectacol! – Ioana Bogățan

 

 

Pescarul și sufletul său

de Oscar Wilde

Dramatizarea și regia: Toma Hogea

Scenografia: Alina Dincă Pușcașu

Coregrafie: Răzvan Rotaru

Video design: Andrei Cozlac

Sculptură păpuși: Constantin Butoi

 

Distribuția: Iulian Costea, Ioana Bogățan, Teodora Popa, Mădălin Costea, Tudor Cristian Popa, Irina Melnic, Viorica Boda, Ramona Benchea Mincu și copiii Medeea și Emanuel Costea

 

Regia tehnică: Elena Madaras

Lumini și video: Călin Popa și Ovidiu Tămășan

Sunet: Florin Andrea

Realizare costume: Mirela Tămășan

Mașiniști: Florin Badiu și Gheorghe Hațegan

 

Vârsta: 10+

Durata: 60 min.

 

Biletele s-au pus în vânzare și se pot achiziționa de la sediul teatrului, de luni până vineri, între orele 9:00 și 14:00 sau online pe www.teatrulalba.ro.

Prețul biletelor este de :

  • 7 lei pentru copii și elevi;
  • 15 lei pentru studenți și pensionari;
  • 30 lei pentru adulți.

 

 

 

Cristina Smadea,                                                                                                                                     Secretar literar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here