Adobe Creative Cloud este un set de aplicații software pentru computerele Mac OS și Windows care sunt utilizate de profesioniștii creativi, de designeri și in marketing pentru a crea conținut pentru imprimare, video și distribuție online. Un număr mic de aplicații Cloud Creative sunt, de asemenea, disponibile si pe dispozitive iOS și Android. Programele incluse în pachetul Creative Cloud pot fi utilizate într-o gamă largă de aplicații grafice și de design, de la crearea de fluturași si broșuri până la filme, site-uri web, prezentări, retușări de fotografie și multe altele.
Ce face mai exact Cloud Creativ
Adobe Creative Cloud este un instrument care permite atât creativitatea, cât și colaborarea. În ceea ce privește dezvoltarea web, de exemplu, licenta Adobe Creative Cloud include aproape orice este necesar ca cineva să construiască site-uri pe deplin funcționale de la început. Creative Cloud-ul oferă aplicații pentru a lucra la proiecte, inclusiv editare video, design mobil și chiar editare desktop. Documentele și proiectele Cloud creative pot fi salvate și în cloud, aceste fișiere nu sunt disponibile numai pe orice dispozitiv pe care un utilizator poate să îl aibă și care are o conexiune activă la Internet, dar poate fi, de asemenea, împărtășit altor colegi din echipa.
Cât costă Adobe Creative Cloud
Costul cloud-ului creativ variază de la 60 la 100 euro pe lună, în funcție de abonamentul selectat. Diferitele opțiuni de abonare la Cloud Creative includ:
Fotografie. Acest plan este conceput special pentru fotografi, oferind utilizatorilor acces la Lightroom CC, Photoshop CC și 1 TB sau 20 GB de stocare în cloud pentru aproximativ 25 euro pe lună. Ca toate celelalte opțiuni Creative Cloud, aceasta este o taxă de abonament plătită lunar. Pentru același preț, utilizatorii pot alege să descarce doar Lightroom CC cu 1 TB de stocare în cloud.
Aplicații individuale. Utilizatorii obțin acces la o aplicație de desktop Creative Cloud (cum ar fi Photoshop CC, Illustrator CC sau InDesign CC) și 100 GB de stocare în cloud pentru aproximativ 29 de euro pe lună.
Toate aplicațiile. Acest plan oferă utilizatorilor acces la întreaga colecție de mai mult de 20 de aplicații desktop și mobile pentru Cloud Creative și 100 GB de stocare în cloud pentru aproximativ 70euro pe lună.
Există, de asemenea, planuri speciale de tarifare pentru firme, școli, studenți și profesori.
Ce aplicații sunt incluse în Cloud-ul creativ?
Există mai mult de 20 de aplicații diferite incluse ca parte a suitei Creative Cloud care poate fi achiziționată fie individual, fie ca un pachet complet. Acestea sunt:
Adobe Acrobat: permite utilizatorilor să creeze, să vizualizeze și să editeze documente în format PDF. Acrobat se încadrează în două componente principale – Adobe Acrobat Professional sau Adobe Acrobat Standard (ambele permit utilizatorilor să creeze fișiere PDF) și Reader (care permite utilizatorilor doar să citească fișiere PDF).
After Effects: este o aplicație digitală de mișcare digitală și o suită de compoziție.
Animate: permite utilizatorilor să proiecteze animații interactive prin tehnici de animație vectoriale. Tipurile de animații create utilizând Animate pot fi publicate pe platforme precum Adobe Flash și Adobe AIR, precum și în formatele HTML5 și WebGL.
Flash Builder: un mediu integrat de dezvoltare folosit pentru dezvoltarea de aplicații Internet bogate, împreună cu aplicații de tip desktop încrucișat, care rulează pe platforma Adobe Flash.
Scout: o unealtă folosită pentru a crea fișiere SWF bazate pe Flash.
Audition: este editorul audio digital al Adobe. Rețineți că multe dintre capabilitățile unei soluții anterioare Adobe, Soundbooth, au fost introduse în Cloud Creative prin Adobe Audition.
Bridge: un program organizațional care leagă diferitele părți ale Creative Cloud împreună.
Dreamweaver: o aplicație de dezvoltare a codului / GUI pentru web.
Illustrator: un editor de grafică vectorială și o aplicație ilustrativă. Illustratorul este văzut ca un produs însoțitor pentru Adobe Photoshop. Illustratorul poate fi folosit pentru sarcini cum ar fi tipărirea, crearea de logo-uri și alte domenii similare în zona mai mare a graficului.
InCopy: Un procesor de text folosit pentru scrierea articolelor și a articolelor care vor fi eventual importate într-un aspect de pagină creat folosind InDesign
InDesign: un instrument de publicare desktop. Este folosit pentru a crea diferite tipuri de materiale, cum ar fi broșuri, pliante, postere, prezentări, cărți (atât cărți tipărite cât și cărți electronice), reviste și chiar ziare. acesta poate fi, de asemenea, utilizat pentru a publica conținut conceput pentru dispozitive de tip tabletă cu ajutorul Adobe Digital Publishing Suite.
Media Encoder: un instrument pentru a ajuta la exportul fișierelor video într-un format dorit.
Prelude: un instrument pentru importarea și înregistrarea materialelor fără bandă.
SpeedGrade: un instrument pentru efectuarea corecției culorilor pe proiecte începute în Premiere.
Dimension: o modalitate pentru utilizatori de a crea și de a face imagini 3D.
Muse: permite designerilor să construiască site-uri web fără a fi nevoie să scrie cod complicat.
Photoshop: Photoshop include multe instrumente diferite care pot fi folosite pentru a edita orice aspect al unei fotografii digitale cum ar fi pictura, desen, măsurare și navigare, selecție, tastare și retușare.
Photoshop Lightroom: un procesor foto și un instrument de organizare a imaginilor.
Premiere Pro: o soluție de editare video neliniar în timp real.
Behance: un serviciu on-line, bazat pe medii sociale, conceput pentru profesioniștii creativi care îi ajută să construiască portofolii de proiecte.
Rețineți că ambele aplicații – Adobe Encore (concepute pentru redarea video-discurilor) și Adobe Fireworks (un editor de imagini web) au fost întrerupte de Adobe, dar sunt încă disponibile ca descărcări către utilizatorii Creative Cloud.
eSoft.ro va pune la dispozitie o gama larga de licente software inclusiv licenta Adobe Creative Cloud cu plata anuala, disponibila atat pentru utilizare business cat si educationala.