Unele alimente contin ingrediente la care nu te-ai fi asteptat niciodata. Ca de exemplu un aminoacid care se gaseste in parul uman, folosit pentru paine. Sau ceara din lana oilor, folosita la guma de mestecat. Iata si alte exemple la fel de suprinzatoare.

  1. Castoreum

Ce e? Extract din glandele perineale ale castorului

La ce foloseste? La accentuarea gustului aromelor de capsuni, zmeura si alte fructe de padure.

  1. Lanolina

Ce e? Substanta, asemanatoare cu ceara, secretata de glandele animalelor acoperite cu lana.

La ce foloseste? La productia gumei de mestecat.

  1. Gelatina

Ce e? Substanta obtinuta prin fierberea oaselor, tendoanelor si a pieilor.

La ce foloseste? La productia jeleurilor sau a altor ingrediente folosite in cofetarii.

  1. Cheag

Ce e? O enzima gasita in stomacul viteilor.

La ce foloseste? La prepararea branzeturilor.

  1. Selac

Ce e? Secretia unui gandac din Thailanda (shellac).

La ce foloseste? La prepararea dulciurilor, jeleurilor, glazurilor.

  1. L-Cisteina

Ce e? Un aminoacid gasit in parul uman si in penele de rata.

La ce foloseste? La unele produse de panificatie, pentru a imbunatati textura si ca sa reziste mai mult timp pe rafturi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here