Desi nu se intampla mereu, exista cazuri in care dermatologul nu-ti ofera anumite informatii despre tratamente pe care sa le faci sau riscuri la care te supui. Iata 5 astfel de exemple si motivele pentru care nu afli adevarul.

  1. Scoaterea unei alunite poate avea efecte secundare grave

Atunci cand iti recomanda o procedura de indepartare chirurgicala a unei alunite, medicul dermatolog te linisteste de obicei spunandu-ti ca e o operatie de rutina. Adevarul este insa ca aceasta poate avea efecte secundare dezastruoase, ca imbolnavirea cu o infectie stafilococica. De ce nu te avertizeaza asupra acestui risc? Pentru ca este foarte rar si pentru ca risca sa te panicheze inutil. Dar riscul exista si e bine sa fii constienta de asta.

  1. Tratamentul cu laser nu e perfect

Desi dermatologii ridica in slavi beneficiile laserului, s-ar putea sa nu mentionezi niste aspecte importante, cum ar fi durata relativ mare de recuperare a pielii. De asemenea, ar trebui sa te astepti la o usoara decolorare a pielii dupa tratament. In plus, rezultatele dorite nu sunt vizibile imediat si pot dura chiar 10 zile. De asemenea, daca ai pielea mai inchisa la culoare, s-ar putea ca tratamentul sa ti-o decoloreze pe termen lung.

  1. Sanatatea si frumusetea pielii se intretin din interior

Multi dintre dermatologi nu le spun pacientilor lor ce pot face in afara cabinetului pentur a-si face pielea frumoasa. Pentru ei e mai important sa-si vanda produsele cosmetice sau procedurile de infrumusetare decat sa ii ajute pe oameni sa aiba grija de pielea lor prin metode ieftine si sanatoase. Un dermatolog bun ar trebui sa insiste mai degraba pe beneficiile consumului de apa, fructe si legume pentru piele decat pe avantajele cremelor si tratamentelor de infrumusetare.

  1. Produsele cosmetice pe care le vinde la cabinet ii rotunjesc veniturile 

Cremele, lotiunile tonice si demachiantele pe care le are in cabinet medicul tau dermatolog sunt toate o sursa de venit pentru el. Nu toata lumea stie acest lucru, dar el primeste o anumita suma de bani in functie de vanzarile pe care le face de la firmele de cosmetice. Inainte sa scoti portofelul si sa cumperi ceva din cabinetul lui, verifica pe Google daca nu poti gasi acelasi produs mai ieftin, in farmacii.

  1. Tratamentele anti-aging iti pot declansa herpes

Daca te supui unui tratament de peeling chimic sau unuia cu laser, poti avea o supriza neplacuta la final. Se pare ca multe persoane au virusul herpetic in organism si acesta se poate declansa in cazul unui tratament facial, mai ales in jurul gurii. Dar nu toti medicii isi avertizeaza pacientii cu privire la acest neajuns. Cel mai bine ar fi ca inainte de un astfel de tratament sa-i spui medicului tau daca ai avut la un moment dat herpes sau nu. Asa iti va putea prescrie un tratament anti-herpetic pe care sa-l urmezi inainte de interventie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here