• 10 echipe de liceeni bucuresteni si-au prezentat jocurile video dezvoltate in cadrul Demo Day, finala competitiei Gamecelerator 4.0
Tinerii dezvoltatori de jocuri si-au prezentat jocurile video dezvoltate cu mai multe niveluri de gameplay la finala competitiei Gamecelerator 4.0, Demo Day. Cele 10 echipe finaliste, formate din liceeni din Bucuresti, au propus jocuri captivante pentru calculatoare, de la shotere dinamice, fightere de tip 2D pana la jocuri de strategie, dar si jocuri pentru telefoanele mobile.
Competitia Gamecelerator 4.0, organizata de JA Romania in parteneriat cu Ubisoft Romania, a atras peste 250 elevi care au format echipe de 3-5 membri. Dintre acestea doar 20 de echipe au avut oportunitatea sa fie mentorate de dezvoltatorii Ubisoft si au aflat ce oportunitati de cariera le ofera industria jocurilor video. Pe parcursul competitiei elevii au invatat cum isi pot transforma pasiunea pentru jocuri intr-un business profitabil.
Echipa Pixel Brothers formata din 3 elevi de la Colegiul National de Informatica Tudor Vianu si Colegiul National Matei Basarab din Bucuresti a fost desemnata castigatoare dupa ce a propus „ Gun For Your Life”, un joc pentru calculatoare de tipul action top-down shooter cu o tematica SF. Cu un gameplay captivant, jocul ofera o experienta plina de adrenalina, care testeaza reflexele si coordonarea jucatorilor. „Gun For Your Life” a impresionat prin dinamica simpla si alerta, fiind un joc care nu va permite jucatorilor sa se plictiseasca. Membrii echipei castigatoare au primit un stagiu de internship in cadrul companiei Ubisoft Romania.
“Fiecare membru al echipei a invatat cat de importanta este organizarea. Concursul a fost foarte util pentru a ne obisnui cu crearea de software in industrie, impunandu-ne termene limita pe care trebuie sa le respectam, si o anumita calitate care trebuie sa o aiba produsul final. Am invatat sa facem compromisuri, sa eliminam anumite feature-uri care erau riscante, spre exemplu multiplayer-ul, si sa ne concentram pe ceea ce conteaza, in cazul nostru feel-ul jocului.
Gamecelerator reprezinta sansa pasionatilor de jocuri video sa-si transforme pasiunea si hobby-ul intr-o cariera, acest lucru facandu-ma sa il recomand cu incredere oricarui jucator pasionat pe care il cunosc.” – a declarat un membru al echipei castigatoare.
Juriul format din dezvoltatorii de jocuri din cadrul Ubisoft a notat originalitatea ideilor, mecanica jocurilor, evolutia acestora de la idee la produs, prezentarile sustinute de echipe si potentialul jocurilor de a fi lansate pe piata.
„Gamecelerator este o initiativa foarte buna care, dupa parerea mea, a produs rezultate remarcabile. Pe de o parte, si cel mai important, a pus tineri ambitiosi si cu dorinta de a lucra in domeniu in fata realitatii muncii la un proiect complet de joc video – din care fiecare a putut sa traga o concluzie personala, indiferent daca a castigat sau nu. Pe de alta parte a aratat potentialul care exista in noile generatii – un lucru benefic si datator de speranta pentru o industrie la inceput de drum.” – a declarat Andrei Pandelescu, Game Designer la Ubisoft Romania.
Gamecelerator 4.0 este un proiect educational dedicat liceenilor pasionati de informatica si game development, ce are rolul de a pregati elevii pentru o viitoare cariera in domeniul IT, inca din timpul liceului, prin dezvoltarea atat a abilitatilor tehnice si de game design, cat si a spiritului antreprenorial si a creativitatii in contexte learning by doing.
Despre Junior Achievement Romania
Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi din 1.500 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.jaromania.org.