Cu totii am auzit o multime de mituri despre femei, despre sanatatea femeii. In general aceste mituri nu sunt decat niste copilarii, multe dintre ele fiind demolate de specialisti.

Iata 5 mituri despre sanatatea femeii pe care poti sa nu le mai crezi, explicate de cercetatoarea Patricia Barnes-Svarney, autoarea mai multor studii de specialitate.

  1. Femeile care locuiesc impreuna isi sincronizeaza menstruatia

Pana acum se credea ca anumiti feromoni emisi de femei le influenteaza pe celelalte care stau in aceeasi casa astfel incat sa le influenteze ciclul menstrual si sa fie la menstruatie, toate, in acelasi timp. Cu timpul, cercetatorii au inceput sa puna sub semnul intrebarii aceasta teorie. In urma unui studiu realizat intr-un campus studentesc din China, s-a demonstrat ca ciclurile menstruale ale femeilor aflate sub acelasi acoperis nu se pot sincroniza. Pot exista, la un moment dat suprapuneri, mai ales daca grupul este mai mare, insa acestea sunt simple coincidente.

  1. Femeile nu au marul lui Adam

Ei bine, femeile au si ele marul lui Adam, desi , poate, ar trebui sa se cheme marul Evei. Marul lui Adam este o formatiune cartilaginoasa care protejeaza corzile vocale, pe care o au atat barbatii, cat si femeile. Diferenta este ca la barbati se formeaza un unghi de 90 de grade intre marul lui Adam si cartilajul tiroidian, in timp ce la femei unghiul este de 120 de grade.

  1. Femeile se ingrasa datorita copiilor

Se spune ca nasterea contribuie la sporirea numarului de kilograme in plus la femei, kilograme care “raman pe loc”. In realitate insa, femeile se ingrasa cu timpul fie ca au sau nu copii. In urma unui studiu realizat la Universitatea din Qeeunesland , care a analizat un grup de femei timp de 10 ani, s-a constatat ca o femeie cu o greutate medie de 63 kg, “castiga” in 10 ani: 9 kilograme daca este casatorita si are un copil, 7 kilograme daca este casatorita si nu are copii, 5 kilograme daca nu este casatorita si nu are copii.

Acest lucru i-a determinat pe specialisti sa traga concluzia ca nu copilul este “vinovat” de kilogramele in plus ale femeilor, ci partenerii lor. De ce? IN primul rand pentru ca femeile le “copiaza” stilul de viata si mananca mai multe calorii decat are nevoie corpul lor. In al doilea rand pentru ca femeile casatorite obisnuiesc sa petreaca alaturi de sotii lor prin baruri/restaurant unde este foarte simplu sa renunti la regimul echilibrat.

  1. Femeile au vezica urinara mai mica decat a barbatilor

Este adevarat ca femeile merg mai des la toaleta decat barbatii, insa acest lucru nu se datoreaza marimii vezicii urinare, ci mai degraba pozitiei acesteia. Vezica urinara a femeii este sustinuta de peretele uterului – perete care, cu timpul se slabeste, mai ales dupa o sarcina. In schimb, la barbati vezica este “libera” sa se extinda la nevoie. Lucrurile se schimba, atunci cand barbatii incep sa aiba probleme cu prostata. Dilatarea acesteia apasa pe uretra, facandu-i pe barbati sa mearga mai des la toaleta.

  1. Femeile ating apogeul sexual la 35 de ani

Daca ne referim la fertilitate, mitul este adevarat. Fertilitatea femeilor scade cu 3-5 procente, incepand cu varsta de 30 de ani, rata accentuandu-se dupa 40 de ani. Daca ne referim la activitatea sexuala, un studiu realizat de expertul sexual Alfred Kinsey releva faptul ca femeile ai mai multe orgasme in perioada 30-40 de ani decat in tota viata lor. Cum nu s-a depistat nicio legatura cu hormonii, specialistii spun ca viata sexuala implinita se datoreaza unei bune imagini de sine pe care o au femeile in jurul varstei de 35 de ani. Se simt bine in pielea lor, au incredere in corpul lor si sunt capabile sa se relaxeze in timpul sexului pentru a se bucura de orgasm. Cu toate acestea, sunt femei de 45 de ani care spun ca la aceasta varsta s-au bucurat de cel mai bun sex din viata lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here