Pentru a le pastra valorile nutritive, trebuie evitata depozitarea la temperaturi scazute a urmatoarelor produse:
1. Painea: Racoarea si umezeala din frigider accelereaza procesul de aparitie a mucegaiului, iar painea se intareste, in loc sa ramana moale si pufoasa.
2. Ceapa, este leguma care se pastreaza la temperatura camerei, intr-un loc fara soare si fara umezeala.Ceapa trebuie sa se pastreze in coaja ei originala.Depozitarea in frigider a acestei legume, conduce la dezvoltarea mai rapia a bacteriilor proprii ei.
3. Rosiile cherry prin pastrare in frigider isi schimba imediat textura si aspectul.
4. Cartofii isi pierd gustul si textura cand sunt tinuti in frigider.
5. Punga de cafea desfacuta este tinuta in frigider de tot mai multi oameni. Desi cafeaua trebuie pastrata in loc racoros si sa fie ferita de razele soarelui, acest lucru, nu se face folosind frigiderul.Cafeaua se depreciaza la umezeala.
6. Mierea tinuta in frigider se cristalizeaza mult mai repede.
7. Ciocolata isi schimba textura sub influenta temperaturilor scazute.