In ultima perioada tot mai multi nutritionisti si specialistii in sport vorbesc despre beneficiile unei diete sanatoase si a importantei sportului in viata de zi cu zi a unei persoane. Totusi nu toate alimentele dintr-un magazin bio iti fac bine. Iata 6 alimente pe care le crezi sanatoase, dar care iti pot face rau, conform mindbodygreen.com.

  1. Siropul de agava

Foarte multe persoane vegetariene sau vegane vorbesc despre beneficiile siropului de agava. Este o bautura superdulce care este promovata drept „sanatoasa” sau cu un indice glicemic mic. Insa potrivit nutritionistului to Dr Joseph Mercola nu este o diferenta prea mare intre el si siropul de porumb atat de bogat in fuctoza. Siropul de agava este foarte procesat si super bogat in fructoza.

  1. Soia

Laptele de soia si tofu sunt considerate o alternativa sanatoasa la carne si produsele lactate. Insa lucrurile stau invers. Produsele fermentate din soia, consumate in cantitati mici sunt ok, insa multi oameni au credinta ca produsele precum laptele de soia (care sunt in general modificate genetic) sunt bune pentru sanatatea corpului. Insa exista sute de studii care au stabilit o legatura directa intre soia si diverse afectiuni precum malnutritia, probleme digestive, disfunctii ale tiroidei, declin cognitiv, infertilitate, caderi ale sistemului imunitar, boli de inima si cancer.

  1. Pestele

Exista doua tipuri de peste: cel din salbaticie si cel de cultura. Pestele din ultima categorie este crescut in aceleasi conditii precum animalele de ferma. Adica este inchis in spatii mici si nevoit sa supravietuieasca in conditii atroce. Tocmai de aceea, multi dintre acesti pesti dezolta diferite boli si sunt plini de paraziti. Iar pentru ca pestii sa nu moara in apa se adauga o cantitata imensa de antibiotice si alte substante chimice. Tocmai de aceea pestele de cultura are un gust asa de fad.

In ceea ce priveste pestele salbatic acesta contine mult mercur, care este unul dintre cele mai toxice elemente de pe pamant.

  1. Sucul de fructe

In cazul lui exista un singur cuvant de spus: zaharul. Pentru ca fibrele au ramas in pulpa fructului, sucul este transformat in zahar imediat ce ti-a intrat in gura ceea ce inseamna ca nivelul glicemiei din sange este unul foarte ridicat. Mai mult, sucul de fructe pe care il cumperi din magazin este si mai rau.

  1. Folosirea uleiul de masline la gatit

Folosit la temperatura camerei uleiul de masline este foarte sanatos. Insa imediat ce este introdus la o temperatura ridicata se transforma intr-un element cancerigen. Cel mai bun ulei pentru gatit este cel din nuca de cocos fiind mult mai stabil la temperaturi inalte.

  1. Produsele lactate

Atunci cand se recomanda consumul de lactate se foloseste ca argument calciul. Adevarul este ca produsele lactate sunt accide pentru ca sunt o proteina animala. Pentru a contrabalansa efectul organismul uman trebuie sa-si foloseasca rezervele de minerale precum si calciul din oase. In plus, laptele pasteurizat musteste de antibiotice, provine de la o vaca care este prea putin sanatoasa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here