București, 14 mai 2019 – Deloitte România dă startul înscrierilor pentru cea de-a 20-a ediție a competiției Technology Fast 50 Europa Centrală, prestigiosul clasament regional care se adresează companiilor cu o creștere accelerată în domeniul tehnologiei. Companii locale mari și mici, publice sau private, se pot înscrie acum în competiție, simultan cu cele din alte 17 țări din Europa Centrală, respectiv Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Montenegro, Polonia, Serbia, Slovacia și Slovenia.
Competiția Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală este un program care recunoaște cele mai dinamice 50 de companii din regiune în domeniul tehnologiei, în funcție de creșterea procentuală a veniturilor în ultimii patru ani și include companii din toate sectoarele conexe – comunicații, tehnologii pentru mediu, fintech, hardware, sănătate și științe medicale, media și divertisment, software. Competiția oferă companiilor care își desfășoară activitatea în domeniul tehnologiei, atât celor mature, cât și celor emergente, o platformă prin care își evidențiază poziția de lider în domeniul lor de activitate.
Pentru ediția 2019 a competiției Fast 50, câștigătorii vor fi desemnați în funcție de creșterea veniturilor înregistrate în intervalul 2015-2018. Pentru a fi considerate eligibile în topul Fast 50 Europa Centrală, companiile trebuie să îndeplinească mai multe criterii financiare. Astfel, trebuie să aibă venituri operaționale anuale de minimum 50.000 de euro în primii trei ani (2015-2017), și de cel puțin 100.000 de euro în 2018, să aibă sediul central în Europa Centrală și să dezvolte sau să producă tehnologii patentate sau să dețină drepturile de proprietate intelectuală asupra acestora.
„Competiția Technology Fast 50 Europa Centrală reprezintă rampa de lansare a multor jucători locali care au devenit lideri de piață, fapt care consolidează poziția României în prima linie a inovației în tehnologie nu numai la nivelul Europei Centrale, dar și la nivel global. Companiile recunosc Fast 50 ca o modalitate de a obține recunoașterea regională, europeană și mondială”, explică Dinu Bumbăcea, Partener Coordonator Consultanță, Deloitte România, și coordonatorul programului Technology Fast 50 Europa Centrală în România.
România s-a implicat în această competiție în 2008 și de atunci, 30 de afaceri locale au fost fie incluse printre cele 50 de companii care au înregistrat cea mai mare creștere din Europa Centrală, fie au fost primit distincții la categoriile speciale, cum ar fi „Rising Stars” sau „Big 5”. De exemplu, UiPath, lider global în automatizarea robotizată a proceselor, a fost una dintre companiile românești recunoscută în 2017 cu premiul „Rising Stars”. Agenția de voiaj Vola.ro a fost premiată pentru „Cea mai mare creștere din Europa Centrală” în 2011 și a deținut poziția de lider pentru următorii doi ani consecutivi.
În 2018, două companii românești au fost prezente în clasamentul Fast 50, Trencadis și Mondly. Prima, specializată în soluții software pentru mediul public și privat, fondată în 2007, s-a clasat pe locul 13, cu o rată de creștere a veniturilor de 730%. A doua, Mondly, o platformă care utilizează tehnologii de ultimă oră precum chatbots cu recunoaștere vocală, realitate augmentată și virtuală pentru a ajuta utilizatorii să învețe limbi străine, a intrat în categoria „Rising Stars”.
Competiția are trei categorii – „Fast 50”, „Rising Stars” și „Big 5” – și două recunoașteri speciale – premiile „Most Disruptive Innovation” și „Social Impact”.
Impactul programului Fast 50 se extinde dincolo de Europa Centrală. Toate companiile participante care îndeplinesc criteriile programului (nu numai cele care intră în Top 50) au și posibilitatea de a fi recunoscute în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) în clasamentul Fast 500. Pe lângă inițiativele Fast 500 ale Deloitte din Statele Unite ale Americii și regiunea Asia-Pacific, acest lucru le va aduce recunoaștere la nivel local, național, internațional și expunere în social media.
Înregistrarea online și alte informații privind criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe site-ul regional Technology Fast 50, www.deloitte.com/fast50ce. Candidații eligibili vor fi incluși automat în competiția Deloitte EMEA Technology Fast 500.
Perioada de înregistrare se încheie la 31 iulie 2019. Rezultatul clasamentului va fi anunțat în octombrie 2019.
Lista câștigătorilor edițiilor precedente este disponibilă aici: www.deloitte.com/cefast50.
Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor 286.000 de profesioniști ai săi.
Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații SCA, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță în management și consultanță financiară, servicii de managementul riscului, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.500 de profesioniști.
Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.
© 2019. Pentru informații, contactați Deloitte România