Daca doresti sa iti achizitionezi un laptop, dar nu vrei sa investesti foarte multi bani sau nu ai nevoie de o configuratie de ultima generatie, cea mai buna idee este sa iti cumperi un laptop second hand .

Multi oameni se feresc sa cumpere laptopuri la mana a doua, considerand ca acestea nu vor functiona corect sau nu vor rezista foarte mult, insa aceasta este o alegere chiar inteligenta, atat timp cat tii cont de anumiti factori. Daca vei lua in considerare sfaturile de mai jos, poti fi sigur ca ai facut alegerea corecta si ai cumparat un laptop second hand durabil si potrivit pentru tine:

1. Stabileste la ce vei folosi laptopul

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand te hotarasti sa achizitionezi un laptop second hand este sa stabilesti specificatiile minime pe care acesta trebuie sa le aiba, pentru a-ti putea realiza activitatile. Daca ai nevoie sa scrii sau sa editezi text, sa navighezi pe internet, sa petreci timp pe retelele de socializare sau sa iti verifici e-mailul, atunci o configuratie de 2-4 GHz si 2-4 GB RAM este suficienta. Pe de alta parte, daca doresti sa rulezi jocuri complexe, programe de design sau editare video sau sa dezvolti aplicatii software, ai nevoie de un procesor de 4-6 GHz si de o memorie RAM de 4-6 GB.

2. Verifica aspectul exterior al laptopului

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le faci atunci cand iti cumperi un laptop second hand este sa ii verifici carcasa. Daca observi zgarieturi sau lovituri, este foarte posibil sa fie afectate si componentele interne. Componentele unui laptop sunt mai scumpe decat cele ale unui calculator, prin urmare achizitionarea unui laptop second hand cu piese instabile este ultimul lucru pe care ti l-ai dori.

3. Verifica ecranul, tastatura si celelalte componente

Display-ul trebuie sa fie in stare perfecta de functionare, sa nu aiba zgarieturi, zone intunecate sau pixeli morti. Este foarte probabil ca, in cazul unor probleme, repararea ecranului sa coste mai mult decat intregul laptop second hand. De asemenea, verifica toate tastele pentru a nu avea surprize ulterior si testeaza CD/DVD-ROM-ul, webcam-ul si port-urile USB. Este foarte dezamagitor sa cumperi un laptop SH, sa ajungi acasa si sa realizezi ca anumite elemente indispensabile, cum ar fi tastatura, nu functioneaza corespunzator.

4. Verifica bateria

Daca bateria laptopului se apropie de finalul vietii, nu vei putea profita la maximum de portabilitatea acestuia. Prin urmare, daca modelul permite, ar fi o idee buna sa achizitionezi o baterie noua. De asemenea, verifica si alimentarea: daca aceasta nu functioneaza, laptopul nu va putea fi folosit.

5. Verifica temperatura

Un alt aspect foarte important in cazul oricarui laptop este capacitatea de racire a componentelor. Daca laptopul se incalzeste foarte tare sau se reseteaza in momentul in care este suprasolicitat, este mai bine sa renunti la ideea de a-l cumpara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here