Sursa foto: https://unsplash.com/photos/IodaCetPots

Adesea, deoarece are o acoperire mica sau chiar deloc, terasa este supusa zilnic intemperiilor si, prin urmare, trebuie tratata pentru a rezista acestora. O terasa care nu este corect hidroizolata este supusa riscului de a fi afectata de infiltratii de apa, care in timp pot duce pana la deteriorarea structurii de rezistenta a cladirii.

Semnele unei hidroizolatii deficitare sunt urmatoarele: aparitia umflaturilor in tencuiala sau chiar a unor pete de mucegai, existenta unui miros intepator, formarea condensului in casa. In plus, o astfel de situatie poate fi periculoasa pentru locatarii acesteia, care din cauza umiditatii ridicate si

Ce solutii de hidroizolare a terasei exista?

Cei care doresc sa previna astfel de situatii neplacute si periculoase, ar trebui sa acorde atentie sistemului de hidroizolare a terasei inca din faza de constructie a acesteia, pe blogul Hidorizolatii Conduraru fiind mai multe informatii cu privire la aceste lucrari.

Cu toate acestea, este important de stiut care sunt solutiile existente pe piata cu ajutorul carora oamenii pot scapa de grija infiltratiilor de la nivelul terasei, bucurandu-se totodata de acest spatiu exterior. Printre cele mai cunoscute solutii se afla:

  • Rasina

Rasina este adesea folosita pentru a impermeabiliza balcoanele sau logiile, aceasta fiind vanduta in toate magazinele de bricolaj sub forma de „vopsea”. Rasina se utilizeaza pentru a impermeabiliza o suprafata in doua straturi, dar mai inainte trebuie rezolvata problema circulatiei apei.

  • Gudronul

O alta solutie pentru hidroizolare a unei terase este membrana bituminoasa, cunoscuta sub denumirea de gudron. Gudronul poate fi aplicat la rece sau la cald.

  • PVC

De asemenea, este posibil sa se hidroizoleze o terasa si cu o membrana din PVC. Aceasta solutie este un pic mai complicata de aplicat decat bitumul, dar ofera un rezultat bun.

  • Agent hidroizolant

In loc de rasina de hidroizolare se poate opta pentru aplicarea unui agent de impermeabilizare. Acesta este un lichid care are rolul de a proteja toate suprafetele fara a le modifica aspectul sau culoarea.

Prin urmare, exista mai multe tipuri de hidroizolatii si materiale care pot proteja terasa impotriva intemperiilor naturii si intreaga locuinta impotriva infiltratiilor de apa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here