Sursa foto: https://unsplash.com/photos/EA45-AXlvWk
La momentul actual, agricultura reprezinta unul dintre cele mai bine exploatate domenii din Romania, aceasta avand un loc de baza in buna functionare a economiei tarii. Prin urmare, in situatia de fata, pentru ca activitatile sa se poata desfasura intr-un ritm cat mai bun cu putinta, fermierul va trebui sa apeleze, atat la personal dornic sa lucreze pamantul, cat si la echipament de ultima generatie, care sa poata facilita munca depusa.
Prin urmare, pentru ca intregul proces sa nu ajunga sa fie stopat din diverse motive mai nefericite, fermierul ar face bine sa dispuna si de piese de schimb utilaje agricole, acestea fiind cat se poate de necesare pentru o buna functionare.
Remorcile agricole sunt echipamente cat se poate de utile, care ajung sa eficientizeze si sa usureze transportul necesar din cadrul fermelor. Majoritatea modelelor realizate de producatori sunt adaptate pentru nevoile actuale cu care se confrunta fermierul. In functie de tipul de utilizare, in industria agricola pot fi intalnite remorci pentru transport, pentru imprastierea fertilizatorilor sau pentru imprastierea ingrasamintelor naturale.
Ce modele de remorci agricole pot fi intalnite pe piata?
Dupa cum a fost specificat anterior, pe piata pot fi intalnite mai multe tipuri de remorci agricole, acestea diferentiindu-se in functie de utilitatea pe care o au. De exemplu, remorca agricola cu doua axe basculabila in trei parti reprezinta un utilaj care da dovada de o versatilitate extrem de ridicata.
Dimensiunea sa generoasa permite transportul sarcinilor cu incarcatura de 16-18 tone cel putin. Este prevazuta cu sistem de franare pneumatica dublu-circuit cu actiune pe toate rotile. Dupa cum era de asteptat, modelele de acest tip sunt utilizate pentru transportarea recoltelor.
Remorca agricola pentru imprastierea ingrasamintelor este utilizata, cu precadere, in procesul de fertilizare a solului. Aceste utilaje sunt prevazute cu sisteme de descarcare cu 3 lanturi actionate hidraulic si panouri de protectie.
Remorca utilizata pentru raspandirea ingrasamantului, dupa cum reiese inca din denumire, se utilizeaza pentru raspandirea compacta a ingrasamantului. Un astfel de model poate avea capacitatea de incarcare de 9-12 tone. Volumul maxim transportat poate fi de 10 metri cubi.
In concluzie, acestea sunt informatiile ce trebuie luate la cunostinta cu privire la remorcile agricole.