Pe 25 noiembrie, EA – The Entrepreneurship Academy, alături de partenerii Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Super Teach, Banca Transilvania și Edison – Cluburi de Antreprenoriat și Tehnologie organizează Empower – un eveniment dedicat profesorilor de antreprenoriat din România, diriginților, directorilor și consilierilor școlari, cu obiectivul imediat de a aduce resurse antreprenoriale actualizate aproape de profesorii din sistemul de învățământ, în cadrul misiunii de a promova antreprenoriatul ca opțiune de carieră.
Evenimentul s-a născut ca un răspuns necesar, de experiență practică, identificat în urma unui studiu realizat de către EA – The Entrepreneurship Academy în perioada iunie – august 2022, ce a avut ca respondenți profesorii care predau educație antreprenorială în licee. Scopul studiului a fost de a identifica nevoile stringente ale acestora pentru a creiona o serie de acțiuni de sprijin pe termen scurt și lung.

 

Conferința își propune să conecteze sistemul educațional cu lumea de business, punând la dispoziție resurse practice pentru cei care educă antreprenorii de mâine. În cadrul conferinței, formatorii noilor generații de antreprenori vor descoperi:

  • cele mai bune practici internaționale de educație antreprenorială;
  • un ecosistem complex de resurse actuale pentru predarea la clasă;
  • accesul la o rețea de profesioniști în domeniu;
  • o serie de trei workshop-uri de dezvoltare personală pentru profesori, cu utilitate imediată și la clasă.

În plus, conferința oferă cel mai scurt drum către Olimpiada de Antreprenoriat (The Switch). Olimpiada de Antreprenoriat, cunoscută anterior sub numele Edison Switch Challenge, este o competiție de soluții antreprenoriale adresată elevilor de liceu (clasele 9-12), ce pune accent pe participare și experiențe reale și valoroase.

 

Viitorul antreprenoriatului din România are nevoie de sprijin real din partea tuturor actorilor care-l formează; un pas important este adecvarea resurselor pentru cei care predau la clasă. În gimnaziu și în liceu, elevii sunt foarte receptivi într-o etapă în care își formează identitatea, iar unii dintre ei încep deja să își imagineze propriile business-uri. Studiul derulat de noi a relevat patru nevoi resimțite de cei care predau fie educație antreprenorială la liceu, fie educație financiară și economică la gimnaziu, și anume: 

  1. nevoia de apartenență sau de rețea;
  2. nevoia de a avea acces la materiale relevante în procesul de predare-învățare;
  3. nevoia de a avea un cadru prelungit, mai amplu, de discuții cu elevii, dar și 
  4. nevoia unei competiții sănătoase între elevi. 

Prin Empower, EA – The Entrepreneurship Academy inițiază un demers de a coagula cât mai multe resurse din mediul de business în scopul susținerii educației antreprenoriale de calitate în școlile din România.” declară Alexandru Ghiță, președinte și co-fondator EA – The Entrepreneurship Academy.

 

Evenimentul este deschis pentru participare tuturor profesorilor de antreprenoriat, educație financiară sau economică, directorilor sau managerilor de școli, consilierilor educaționali, diriginților, atât din sistemul public, cât și din instituțiile private, care doresc să contribuie la dezvoltarea sănătoasă a viitoarelor generații de antreprenori.

 

Empower aduce împreună voci relevante pentru ecosistemul de business din țară, care își vor expune experiențele în feluri care să fie ușor de absorbit de către profesori, pentru a facilita transmiterea lor către elevi.

Printre cei care își vor împărtăși experiențele în cadrul Empower se numără antreprenori de succes precum Evelina Necula – co-fondator Kinderpedia, Indira Abdulvoap – General Manager Logiscool România, Mircea Căpățână – fondator Smartbill, Cornel Morcov – director comercial Fan Courier și Dragoș Nicolaescu – angel investor în peste 70 de tech start-ups, iar Raluca Michailov – Owner și General Manager Forbes România, va deschide evenimentul și va susține un panel despre importanța antreprenoriatului în România. Mai mult, conferința are ca speakeri și specialiști ai Băncii Transilvania: Ramona Prejban – Director Regional BT București, Anca Crăciun – Director Direcția Private Banking BT și Simion Tihon – Șef Serviciu Premium Banking BT.

 

Din cadrul EA – The Entrepreneurship Academy vor contribui cu experiența lor Cosmin Alexandru – Decan, Raluca Răschip – Head Coach EA, co-fondatori ai Teamology Institute și specialiști în leadership și formare organizațională, respectiv, Dr. Oana Opriș – Development Manager și Dr. Tudor Popescu – Partnerships Manager și Project Leader Edison. În plus, își vor împărtăși experiențele și business-uri incubate în cadrul EA – The Entrepreneurship Academy precum, Glow2Go, The Outfit, CompoGo, Fustițe cu Luminițe.

 

Conferința Empower se bucură și de sprijinul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, prin Prof. Dr. Cătălin Canciu – Secretar de Stat, care se alătură speakerilor. Totodată, Forbes România este partenerul media al evenimentului.

 

Înscrierea la conferință se poate realiza până la data de 22 noiembrie. Mai multe informații despre Empower și portalul de înscriere pot fi găsite pe https://empower.entrepreneurship-academy.ro

 

Despre EA – The Entrepreneurship Academy

Program de licență în administrarea afacerilor cu focus în antreprenoriat (studii de științe aplicate), unde studenții învață practic încă din prima zi de școală cum să își construiască și să își dezvolte un business. Facultatea funcționează pe baza unui parteneriat cu Team Academy Amsterdam/ Stichting Schoolvision, fiind acreditată internațional prin Ministerul Educației, Culturii și Științelor din Olanda. Mai multe informații despre EA sunt disponibile pe https://www.entrepreneurship-academy.ro/.

Curricula EA – The Entrepreneurship Academy are la bază filozofia Tiimiakatemia (Team Academy) dezvoltată în Finlanda de către Johannes Partanen acum mai bine de 20 de ani, ce sta la baza unui model educațional implementat cu succes în peste 18 țări, printre care Finlanda, Franța, Germania, Olanda, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru.

 

Despre Banca Transilvania

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 20% cotă de piaţă, 3,7 milioane de clienţi, peste 9.200 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi. Este cel mai puternic brand bancar românesc, cu un rating de AAA+, conform Brand Finance Banking (2022). Dincolo de banking, BT doreşte să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât şi pentru business şi mediu.

 

Despre Asociația SuperTeach

România de mâine începe cu profesorii de astăzi, iar o transformare reală a educației românești pornește de la schimbarea mentalității dascălilor. SuperTeach are ca scop transformarea mentalității profesorilor pentru a-i pregăti să descopere și să dezvolte potențialul din fiecare copil, să ajute elevii să rămână curioși, implicați, curajoși, capabili să se împlinească în contextul provocărilor sociale, culturale și economice din viitor.

SuperTeach înseamnă o comunitate de peste 35.000 de profesori din toată țara și sute de mii de copii beneficiari ai principiilor mentalității deschise în educație, transmise prin cei patru piloni ai Asociației: conferințe inspiraționale și motivaționale pentru profesori, Programul de Mentalitatea Deschisă în Educație, comunități de profesori cu mentalitate deschisă și Programul ”Școala SuperTeach”, lansat până în prezent în două școli din țară, la Constanța și Galați.  Mai multe informații, pe www.superteach.ro și https://www.facebook.com/SuperTeachRomania.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here