Mic istoric al cafelei: Originea cafelei, se pare ca este in Etiopia, in zona denumita KAFFA. Cultivarea arborelui de cafea s-a raspandit rapid si in Yemen, apoi in Arabia si Egipt. Spre sfarsitul secolului al XIV-lea a fost introdusa si in Europa prin portul Venetia si a fost raspandita in special de vanzatorii de limonada care au inclus in oferta lor de bauturi si una calda: CAFEAUA.
Ce facem pentru a consuma o cafea buna?
Trebuie sa intrebam cand a fost prajita.Cea mai buna cafea, care dezvolta cele mai bune arome este cea consumata in primele zile de la prajire.Dupa cca.7 zile, cafeaua incepe sa-si piarda aroma.
Cafeaua a intrat in ritualul nostru zilnic. Multi dintre noi nu incepem ziua de munca, pana nu servim o cafeluta. Oamenii au ajuns sa serveasca mai multe cafele pe zi ajungand dependenti de cafeina si consuma din ce in ce mai multa cafea si astfel, cafeaua devine periculoasa pentru organism.
De aceea, oamenii de stiinta de la Universitatea din Zurich impreuna cu grupul Nestle vor sa creeze o cafea care sa elibereze cafeina pe tot parcursul zilei, astfel incat bautorii de cafea sa nu mai consume in exces cafeaua pentru a-si asigura energia zilnica.De aici si pana la cafeaua eterna nu mai e decat un pas!