Junior Achievement (JA) România și Microsoft continuă, pentru al doilea an, parteneriatul educațional sub umbrela JA Job IncubatorTM, o inițiativă care își propune să inspire și să-i sprijine pe tineri să dobândească abilitățile și cunoștințele necesare pentru a reuși pe piața muncii, într-o economie aflată în continuă schimbare.
Prin intermediul proiectului, tineri cu vârste între 16 și 24 de ani și profesorii coordonatori au acces la un program dezvoltat în 3 etape, respectiv orientare profesională la clasă, traininguri de specialitate realizate de profesioniști din diferite domenii și, în final, experiențe reale în mediul economic, de la Job Shadow la internshipuri și Junior Jobs.
În 2022, peste 1.600 de elevi și studenți au participat la sesiuni de training de orientare în carieră și integrare a digitalului în viața profesională și 3.600 au luat parte la sesiuni interactive, pentru identificarea abilităților și cunoștințelor necesare pentru oferte de joburi în diferite domenii.
“Microsoft derulează deja, de mai mulți ani, numeroase programe și proiecte care au ca scop creșterea abilităților digitale în rândul elevilor, studenților, dar și al persoanelor interesate să facă o schimbare în cariera lor. Suntem încântați că, prin parteneriatul cu organizația Junior Achievement România, am contribuit la susținerea a mii de tineri interesați de dobândirea de competențe de bază pentru viitoarea profesie sau viitorul lor loc de muncă. Creșterea competențelor digitale reprezintă un factor esențial în transformarea economiei și societății României, iar obiectivul nostru, la Microsoft, este să sprijinim reducerea decalajului existent față de alte țări, mai ales că potențialul nostru este enorm, așa cum arată și datele cercetării noastre Digital Future Index. Potrivit studiului, România este una dintre țările din regiune care dispune de numeroase avantaje competitive – precum numărul foarte mare de talente în domeniul digital, a doua cea mai mare populație de dezvoltatori de software din regiunea Europei Centrale și de Est, dar și un ecosistem din ce în ce mai dinamic de startup-uri. Pentru a valorifica aceste avantaje, Microsoft va continua să investească în educație și programe de skilling și reskilling, pentru a oferi generațiilor viitoare acces la tehnologie și abilități digitale ce răspund nevoilor actuale și viitoare de pe piața muncii.”, a declarat Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România.
Tinerii participanți la proiect au posibilitatea de a obține gratuit certificări Microsoft pe diferite specializări, în diferite industrii care solicită tot mai mult cunoștințe și competențe digitale.
În cadrul JA Job IncubatorTM, sunt organizate sesiuni de training, webinare, materiale educaționale (modulele internaționale JA de formare profesională și antreprenorială), cursuri de specialitate (precum Microsoft Digital and Foundational Skills), oportunități de certificare, experiențe de lucru în diferite industrii, fiecare dintre acestea fiind proiectate pentru a facilita adaptarea la noile cerințe ale pieții muncii ca urmare a procesului de transformare digitală a economiei și societății românești.
În secțiunea dedicată profesorilor, cadrele didactice au participat anul acesta la sesiuni de formare, menite să îi pregătească pentru crearea în școală a unui mediu mult mai corelat cu noile cerințe ale mediului economic.
Programul își propune să aducă, la sfârșitul anului școlar, mulți dintre tinerii participanți în poziții de internship și Junior Job, precum și să ofere acces gratuit la aceste cursuri de specialitate unui număr cât mai mare de tineri din medii dezavantajate economic.
Pentru detalii, puteți accesa website-ul www.jobincubator.ro.
Despre Junior Achievement (JA) România
Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională, cât și pentru dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” sunt urmate anual de peste 250.000 de elevi și studenți din peste 1.900 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2022, organizația internațională a urcat pentru a patra oară în Top 10 ONG-uri din lume și a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org
Despre Microsoft:
Compania Microsoft susține companiile în procesul transformării digitale și facilitează dezvoltarea, implementarea și utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud. Misiunea companiei este aceea de a ajuta fiecare persoană și organizație de la nivel global să își atingă potențialul, prin intermediul tehnologiei.