- AROBS Transilvania Software, Celco, Daw Bența, Fortech, Interagroaliment, Libris, Lidas, RDF și Romstyl Impex sunt companiile care au primit certificarea
- Best Managed Companies a fost organizat în premieră în țara noastră de Deloitte în parteneriat cu Banca Transilvania, sub umbrela Programului Deloitte Private
București, 18 noiembrie 2022 – Nouă companii antreprenoriale românești cu o cifră de afaceri cumulată de peste 335 de milioane de euro și aproximativ 3.150 de angajați au primit certificarea Deloitte Best Managed Companies pentru excelența în management analizată raportat la bunele practici internaționale, în urma finalizării primei ediții a programului în România, organizat în parteneriat cu Banca Transilvania. Peste 20 de companii antreprenoriale românești cu cifre de afaceri între 10 și 75 de milioane de euro au participat la această primă ediție a programului, care oferă recunoaștere pe baza unei metodologii internaționale ce analizează patru piloni – strategie, cultură și angajament, inovație și resurse, guvernanță și aspecte financiare.
Primele companii locale care au primit certificarea Deloitte Best Managed Companies sunt AROBS Transilvania Software (activă în domeniul IT, înființată în 1998, cu 638 de angajați în 2021), Celco (activă în construcții, înființată în 1973, cu 281 de angajați în 2021), Daw Bența (activă în domeniul construcțiilor, înființată în 2001, cu 345 de angajați în 2021), Fortech (activă în IT, înființată în 2003, cu peste 850 de angajați în 2021), Interagroaliment (activă în domeniul produselor alimentare, înființată în 1994, cu 67 de angajați în 2021), Libris (activă în domeniul vânzării de carte, înființată în 1991, cu 110 angajați în 2021), Lidas (activă în domeniul produselor alimentare, înființată în 1993, cu 376 de angajați în 2021), RDF (activă în agricultură, înființată în 1995, cu 48 de angajați în 2021) și Romstyl Impex (activă în transporturi, înființată în 1995, cu 420 de angajați în 2021).
Companiile selectate în urma completării formularului de înscriere au participat la ateliere de lucru facilitate de profesioniști din cadrul Deloitte România și Banca Transilvania, în cadrul cărora fondatorii antreprenori și echipele lor de conducere și-au analizat businessul din punct de vedere strategic și operațional, potrivit metodologiei internaționale Deloitte. Peste 80 de reprezentanți ai echipelor de management ale companiilor și peste 30 de facilitatori din cadrul Deloitte România și Banca Transilvania au participat la cele 21 de ateliere de lucru, care au cumulat aproape 400 de ore pe parcursul celor peste șase luni de program. La finalul etapei de ateliere de lucru, membrii juriului independent, Cristian Popa, Membru al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României, Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București, Cristian Nacu, Senior Country Officer, International Finance Corporation, și Nicolae Istudor, Rector și Membru în Consiliul de Administrație al Academiei de Studii Economice din București, au analizat companiile participante și au decis care sunt acelea ale căror practici de organizare și management al afacerii respectă standardele Best Managed Companies.
„În contextul în care firmele românești concurează «umăr la umăr» cu firme internaționale atât pe piața locală, cât și pe piețele externe, ne bucurăm să oferim antreprenorilor români un program care facilitează accesul firmelor din țara noastră la cele mai bune practici internaționale. Best Managed Companies nu este o competiție în care antreprenorii sunt evaluați comparativ, ci un exercițiu de analiză intens, la care participă fondatorii și echipele de management, derulat conform metodologiei internaționale Deloitte, iar finalitatea este o certificare care validează alinierea la bunele practici identificate la nivel internațional. Programul încurajează participarea repetitivă atât pentru companiile care au primit certificarea – pe care o pot reînnoi anual -, cât și pentru companiile care nu au obținut certificarea – care își pot îmbunătăți zonele identificate ca deficitare în cadrul atelierelor de lucru și pot primi titlul la următoarele ediții, după cum arată experiența de aproape 30 de ani de derulare a programului în aproape 50 de țări. Felicit toate companiile participante la această primă ediție pentru apetitul de auto-analiză și de dezvoltare și mulțumesc partenerilor de la Banca Transilvania, care au răspuns prompt propunerii noastre de a se alătura programului, și întregii echipe Deloitte care a avut o contribuție esențială la succesul întregului proiect”, a declarat Andrei Burz-Pînzaru, Partener, Deloitte, liderul Programului Deloitte Private în România.
Inițiativa Best Managed Companies este derulată sub umbrela Deloitte Private, programul care se adresează companiilor private de toate dimensiunile, inclusiv antreprenorilor locali, IMM-urilor, start-up-urilor și afacerilor de familie.
La nivel global, Deloitte derulează programul Best Managed Companies începând din anul 1993, în 48 de state de pe toate continentele.
Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500® și către mii de companii din sectorul privat. Experții firmei contribuie la atingerea unor rezultate măsurabile și de durată, care ajută la consolidarea încrederii în piețele de capital, care permit companiilor să se transforme, să prospere și să deschidă calea către o economie mai puternică, către o societate mai echitabilă și o lume sustenabilă. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acoperă peste 150 de țări și teritorii. Obiectivul său este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor aproximativ 415.000 de profesioniști la nivel mondial.
Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țara noastră și oferă servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice (prin cooperarea cu Reff & Asociații | Deloitte Legal), de consultanță și managementul riscului, consultanță financiară, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.000 de profesioniști.
Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.
© 2022. Pentru informații, contactați Deloitte România