Peste 1.500 de copii vor fi mai fericiți de Crăciun
Asociația T.I.B.E.R.I.U.S. și Fundația „O lume mai bună” organizează împreună un spectacol caritabil
Crăciunul este o sărbătoare care vorbește despre bunătate, recunoștință, dar mai ales despre apartenență. De fiecare Crăciun, redevenim copii și redescoperim, întotdeauna împreună cu cei dragi, emoția sărbătorilor de iarnă. Însă, în România există 60.000 de copii instituționalizați, cărora siguranța si iubirea unei familii le lipsește. Asociația T.I.B.E.R.I.U.S., împreună cu Fundația „O lume mai bună”, recreează magia Crăciunului într-un cadru de poveste și le dăruiește acestor copii sărbătorile calde pe care le merită din plin, prin spectacolul deja devenit tradiție „Steluțe pentru îngeri”.
De la primul spectacol, în 2014 și până astăzi, numărul celor din public s-a triplat, atingându-se în prezent un record de peste 1.500 de copii din toata țara. Gazda serbării pentru această ediție este Circul Metropolitan București, unde acești copii minunați și lipsiți de căldura unei familii se vor bucura de un spectacol organizat exclusiv pentru ei, pe data de 19 decembrie 2019, începând cu ora 10:00. Evenimentul va fi transmis live pe paginile de Facebook „Fundația O lume mai buna” si Asociația T.I.B.E.R.I.U.S.
Succesul pe care îl câștigă de la un an la altul acest eveniment dedicat copiilor instituționalizați atrage tot mai mulți binefăcători din rândul vedetelor și artiștilor români, care aleg să se alăture pro bono cauzei umanitare. Anul acesta, muzicieni renumiți și artiști de circ vor contribui cu momente inedite și spectaculoase menite să ii bucure pe copii.
Toate fondurile necesare organizării evenimentului sunt acoperite prin donații. De aceea, cele două organizații caritabile implicate în acest demers lansează un apel umanitar față de toți cei care simt, că misiunea de a aduce bucuria Crăciunului în viața copiilor instituționalizați este un gest colectiv.
Pentru ca acest miracol să se întâmple, donațiile pot fi făcute prin transfer bancar în contul Fundației „O lume mai bună”, deschis la ING Bank: RO18INGB0001008162058910, pentru evenimentul „Steluțe pentru îngeri”.
„De la primul eveniment din 2004 și până anul acesta am crescut gradual numărul de copii participanți în funcție de spațiile pe care le-am primit pro bono. Ce îmi doresc este să ofer copiilor instituționalizați ceea ce nu au primit niciodată și anume un spectacol de circ dedicat exclusiv lor. Eu însămi fiind un copil crescut in orfelinate”, a spus Tiberiu Antipa.
Anne-Marie Diaconu, Președinte al Fundației „O lume mai bună”: „Orice gest începe cu dorința de a deveni mai buni. Pentru noi zâmbetul unui copil reprezintă o lume mai bună, de aceea ne-am alăturat cu entuziasm și multă dragoste Asociației T.I.B.E.R.I.U.S prin donații și strângere de fonduri si cadouri, dar si prin organizare a evenimentului si implicare a mai mult de 70 de voluntari., toate acestea pentru a oferi câteva ore de neuitat si momente de bucurie celor peste 1.500 de copii din toată țara.”
Diana Iovanovici-Sosoaca, avocat și membru al Fundației „O lume mai bună”: „Am conștientizat că numai împreună putem construi O lume mai bună pentru toate categoriile sociale, cu condiția să începem să ne pese și să ne implicăm. Ceea ce oferim se întoarce către noi cu efect de bumerang, cu reverberații asupra celor din jurul nostru, asupra întregii societăți. Să ne amintim cuvintele unui mare înțelept: <<Copiii sunt educați de faptele unui adult, nu de vorbele lui>> – Carl Gustav Jung.”
Fundația „O lume mai bună” are ca scop dezvoltarea unui climat prietenos, echitabil și bogat în oportunități pentru toți cei aflați în nevoie. Fundația face investiții cu miză socială, în activități și proiecte dezvoltate pentru ca fiecare copil, adolescent, tânăr profesionist și nu numai să își atingă potențialul uman indiferent de statut social, rasă, gen sau orice alt element discriminator.
Asociația T.I.B.E.R.I.U.S a luat ființă din dorința de a aduce un plus de valoare în viața copiilor și tinerilor instituționalizați, dar și a celor proveniți din medii sociale defavorizate sau aflați în situații de risc, precum și a altor categorii sociale defavorizate. Prin activitățile pe care le desfășoară, membrii acestei organizații au reușit să construiască o comunitate civică lucidă și implicată, mai ales că cel care a înființat-o este el însuși un fost copil instituționalizat, care cunoaște cel mai bine realitățile și sentimentele ac