Start-up-ul american Larq a creat prima sticla cu auto-curatare, reutilizabila din lume, care utilizeaza raze ultraviolete (UV) pentru a purifica atat apa, cat si sticla in sine.
Sticla Larq utilizeaza tehnologia patentata UV-C cu LED-uri pentru a purifica apa si suprafetele interioare ale sticlei de apa, pentru eliminarea bacteriilor si a virusilor, printr-o reactie fotochimica.
Pentru a purifica apa, consumatorii apasa un buton aflat pe sticla. Totodata, sticla are, de asemenea, un mod de auto-curatare care se activeaza la fiecare doua ore.
Larq a creat acest nou recipient pentru a satisface simultan cererea consumatorilor de apa curata si pentru a reduce utilizarea materialelor plastice de unica folosinta.
Justin Wang, co-fondatorul lui Larq, a declarat:
Stim ca sticlele murdare si posibilitatea de a avea apa pura sunt cele doua puncte nevralgice care afecteaza adoptarea de catre consumatori a sticlelor reutilizabile. Tehnologia patentata LARQ UV-C este integrata intr-un produs frumos conceput, care ofera apa pura dintr-o sticla cu auto-curatare si se adreseaza direct acestor constrangeri.
Dr. David Weber, profesor de medicina la UNC a adaugat:
Utilizarea razelor UV s-a dovedit a fi o metoda sigura si eficienta pentru dezinfectarea apei. Razele UV sunt prietenoase cu mediul, nu lasa reziduuri si sunt microbicide – ucid efectiv microbii.
Sticla Larq este acum disponibila pentru cumparare in cinci culori, cu un pret de vanzare recomandat de 95 USD.