Nu va mai trece mult timp si vom intra in cel mai fierbinte sezon al anului, care vine la pachet atat cu nerabdarea de a pleca in vacanta, de a profita de fiecare zi insorita si aducatoare de buna dispozitie, dar si cu perspectiva mai deloc placuta a perioadelor inevitabile marcate de canicula.
Cei care au acasa instalate echipamente de aer conditionat se pot considera la adapost din acest punct de vedere, pentru ca vor intampina fara probleme cele mai fierbinti zile si nopti ale verii si nu le ramane decat sa il pregateasca in mod corespunzator, respectiv sa curete si sa igienizeze aparatul de climatizare, pentru ca acesta „sa se achite” de sarcini ireprosabil atunci cand va veni momentul.
Daca anii trecuti ati tot amanat momentul achizitionarii unui aparat de aer conditionat, dar sunteti decisi sa nu mai petreceti inca o vara fierbinte fara beneficiile lui certe, atunci informati-va in detaliu cu privire la echipamentul care sa se potriveasca perfect cerintelor si nevoii de racoare si confort proprii. Si pentru ca alegerea sa nu fie una pripita, pe care s-o regretati in scurt timp, luati in considerare o serie de criterii importante, pentru a face o investitie cat mai buna.
Primul aspect de care trebuie sa tineti cont este specificul spatiului in care il veti monta, optand pentru cel rezidential. De asemenea, puterea instalatiei de climatizare trebuie sa corespunda spatiului in care o veti instala, nefiind recomandate nici echipamente cu capacitate mai mare si nici unele cu un randament inferior.
Daca locuinta se incadreaza intre 18 si 25 metri patrati, sunt potrivite climatizoarele de 9000 BTU, pentru cele intre 24 si 35 metri patrati sunt recomandate cele cu putere de 12000 BTU, in cazul locuintelor intre 40 – 50 metri patrati corespund cele de 18000 BTU, iar cele mai spatioase, in jur de 60 – 70 metri patrati, au nevoie de echipamente cu putere de 24000 BTU, vezi ofertele la aceste categorii la aparatele de aer conditionat Gree.
Alte crititerii importante pentru o alegere corecta sunt si consumul de energie al echipamentului, incadrarea sa intr-o clasa enegetica superioara pentru a face economii semnificative la energie electrica, metodele de filtrare a aerului, astfel incat sa asigure purificarea acestuia si eliminarea mirosurilor neplacute, nivelul de zgomot in timpul functionarii aparatului de climatizare, existenta functiei de noapte, care sa asigure confort si somn linistit, alaturi de alte functii speciale cu care dorim sa fie inzestrat echipamentul instalat acasa.