Romanii din diaspora care isi doresc sa porneasca o afacere in Romania se pot inscrie la un curs complex de antreprenoriat, fie ca vor sa se intoarca in tara sau vor sa coordoneze afacerea de la distanta. Cursul, impartit in 8 teme educationale, este realizat de echipa si se va desfasura exclusiv online.

 

Pe parcursul a trei luni (martie – mai), cursantii vor invata sa realizeze un plan de afacere, cum sa faca primii pasi in relatia cu furnizorii si retelele de distributie si cum pot trece peste dificultatile birocratice.

 

Cele 8 teme ale cursului sunt: 1. De la idee la start-up; 2. Primii pasi; 3. Management operational; 4. Marketing si promovare; 5. Managementul financiar; 6. Managementul echipei; 7. Strategia de lansare a afacerii; 8. Sustenabilitate & Egalitate de sanse; si vor fi abordate pe parcursul a 12 module.

 

Cursul debuteaza joi, 14 martie, cu modulul introductiv “Planificarea afacerii & sustenabilitate”. Inscrierile sunt deschise la adresa https://www.ro-win.ro/curs-online-de-antreprenoriat/, fiind disponibile 300 de locuri pentru romanii din diaspora. Pentru a se putea inscrie la curs, cei interesati trebuie sa faca dovada ca indeplinesc criteriile de eligibilitate ale proiectului.

 

Cele 12 module vor fi transmise live prin platforma de curs, astfel incat participantii vor putea pune intrebari legate de specificul afacerii lor in timp real. Pentru cei care se inscriu dupa 14 martie sau care vor sa parcurga din nou informatiile, vor fi disponibile si inregistrari ale fiecarei sedinte.

 

Toti absolventii vor putea opta sa-si inscrie planul de afaceri construit pe parcursul celor 3 luni in concursul de proiecte initiat de Ro-Win ca parte a programului de finantare europeana nerambursabila Diaspora Start-up. 36 dintre absolventii cursului vor primi granturi a cate 35.000 de euro, la care se se adauga servicii de mentorat si consiliere in valoare de peste 10.000 de euro.

 

Mai multe detalii sunt disponibile la adresa https://www.ro-win.ro/curs-online-de-antreprenoriat/

 

Ro-Win – Succes in Romania este un proiect de finantare nerambursabila si suport de peste 45.000 de euro, parte a programului Diaspora Start-Up, finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei prin Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020. Ro-Win va oferi 36 de granturi a cate 35.000 de euro, la care se adauga un curs online de formare antreprenoriala, servicii de mentorat si consiliere, in valoare de peste 10.000 euro, oferite in parteneriat cu Impact Hub Bucharest. Partenerii proiectului sunt: Grupul EDUCATIVA, Asociatia Reviro, Impact Hub Bucharest si GEA Strategy & Consulting.

Despre partnerii proiectului Ro-Win

Grupul EDUCATIVA este un grup de intreprinderi sociale care dezvolta proiecte in domeniul educational si ofera tinerilor romani oportunitati de dezvoltare personala si profesionala. In ultimii 12 ani, echipa EDUCATIVA a ajutat peste 10.000 de tineri romani sa mearga la studii in strainatate, organizand de doua ori pe an RIUF (Romanian International University Fair) si oferind servicii de consiliere educationala prin EDMUNDO, UNIVERSALIO si EDMERICA.

Asociatia REVIRO lucreaza cu unele dintre cele mai importante companii din Romania pentru a identifica joburi interesante si provocatoare pentru persoane care au studiat sau au lucrat in strainatate. Prin organizatia REVIRO, tineri care au fost educati la universitati prestigioase din afara tarii s-au intors cu succes acasa, in companii multinationale de top (Google, McKinsey, Coca Cola, Amazon, EY, P&G, Teach for Romania etc.), start-up-uri si ONG-uri cunoscute si ambitioase.

Impact Hub Bucharest este organizatia ce sustine dezvoltarea antreprenoriala a initiativelor cu impact pozitiv in societate in cadrul unei comunitati globale, oferind spatii de lucru colaborative, programe de dezvoltare si incubare a afacerii, conferinte si evenimente, precum si optiuni de finantare prin crowdfunding.

GEA Strategy & Consulting, membra a Grupului Civitta International din iunie 2017, este o companie activa de peste 10 ani pe piata din Romania, specializata in servicii de consultanta strategica si pentru dezvoltare, cu accent pe inovare si antreprenoriat, care ofera inclusiv asistenta in vederea initierii de afaceri.

Proiectul este co-finantat din Fondul Instrumente Structurale 2014-2020, prin Programul Operational Capital Uman, Axa Prioritara 3 ‘Locuri de munca pentru toti’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here