Pentru compensarea amprentei sale de carbon, compania a achizitionat credite din proiectul tulcean Topolog Wind Power, primul proiect din Romania care prin intermediul unui standard local, genereaza in medie 594 de credite de carbon/an
Florin Ilia, Presedinte si Director General SIVECO Romania
Anul acesta, compania SIVECO si-a compensat amprenta de carbon, prin sustinerea unui proiect de energie eoliana din Romania. Dupa calcularea si raportarea emisiilor de GES (gaze cu efect de sera) aferente activitatii sale operationale, SIVECO a facut urmatorul pas spre o politica completa de responsabilitate fata de mediu.
Compensarea amprentei de carbon este un mod recunoscut pe plan international de asumare a responsabilitatii pentru emisiile inevitabile de carbon.
“SIVECO reconfirma statutul sau de deschizator de drumuri, inclusiv in domeniul responsabilitatii fata de mediu, realizand, anul acesta, primul proiect de compensare a amprentei de carbon. Prin achizitionarea creditelor in vederea compensarii amprentei de carbon, dorim sa dam un exemplu de abordare pentru organizatiile care doresc sa se implice in sustinerea proiectelor de energie regenerabila din Romania”, declara Florin Ilia, Presedintele SIVECO Romania.
Proiectul din care provin creditele de carbon achizitionate de SIVECO se numeste Topolog Wind Power (http://csgstandard.com/en/topolog-wind-power-project-romania), localizat in judetul Tulcea.
Topolog Wind Power este primul proiect din Romania care prin intermediul unui standard local, genereaza in medie 594 de credite de carbon/an. Toata energia produsa este trimisa catre Gridul National de Energie din Romania.
“Proiectul “Calculeaza si compenseaza amprenta de carbon”, initiat de catre Asociatia ZeroCO2, are ca scop cresterea nivelului public de informare privind finantarea proiectelor verzi, prin compensarea amprentei de carbon si promovarea responsabilitatii asupra mediului in cadrul companiilor. Din punctul nostru de vedere, doar prin protejarea si conservarea mediului in care traim putem sa asiguram un viitor sustenabil. Suntem bucurosi sa constatam ca partenerul nostru SIVECO impartaseste aceeasi viziune privind responasabilitatea fata de mediu si impreuna putem aplica si in Romania bunele practici globale“, declara Roxana Constantin, Manager de Proiect la Asociatia ZeroCO2.
Despre SIVECO Romania
Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.
Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari.
De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.linkedin.com/company/siveco-romania.
Despre Asociatia ZeroCO
Infiintata in anul 2014, Asociatia ZeroCO2 este activ implicata in programele nationale destinate combaterii problemelor de mediu cauzate de schimbarile climatice.