Untitled-1Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca l-a desemnat pe presedintele PDL, Emil Boc, pentru functia de premier, mentionand ca a facut acest lucru luand in considerare propunerea democrat-liberalilor. El a spus ca s-a vazut, la consultarile de miercuri de la Cotroceni, ca unele partide nu au iestit din campania electorala, iar altele au probleme interne.

Basescu a mentionat ca se vede nevoit sa adopte o solutie pe care o poate asigura in momentul de fata pentru ca Romania sa-si rezolve prioritatea zero: existenta unui Guvern si adoptarea bugetului.

Presedintele a spus ca a luat in considerare propunerea PDL.

Emil Boc, primar de Cluj, sef al Guvernului PDL-PSD, desemnat din nou premier

Emil Boc, liderul PDL- formatiune politica la conducerea careia a ajuns dupa ce a ocupat de asemenea cea mai importanta functie in PD – a ajuns, joi, din premier interimar si demis, premier desemnat, presedintele Basescu nominalizandu-l pentru formarea unui nou Cabinet.

Boc este perceput drept un politician fidel sefului statului, in a carui umbra a fost constant plasat de catre adversarii sai. Om cu o vasta pregatire teoretica, Emil Boc este, la 42 de ani, un politician care, cu exceptia mandatului la conducerea Clujului, nu a ocupat functii importante in aparatul de stat.

Emil Boc s-a nascut in 1966, la Rachitele, in judetul Cluj si a absolvit Facultatea de Istorie si Filosofie (1991) si Facultatea de Drept (1995).

A efectuat mai multe stagii de pregatire si burse in strainatate, la Universitatea din Nottingham, Anglia, in domeniul stiintelor socio-psihologice; la Universitatea din Pittsburgh, University of Virginia, Charlottesville, Universite Libre de Bruxelles si la Michigan State University, East Lancing, in cadrul Programului „Michigan Political Leadership „/ „Transylvania Political Leadership Program”.

Boc are de asemenea o cariera universitara, ocupand functia de conferentiar la Facultatea de stiinte Politice si Administratie Publica si la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Este doctor in stiinte politice si filozofie politica al Universitatii Babes-Bolyai, din anul 2000, si este de asemenea doctorand in drept constitutional si institutii politice.

Este membru al Asociatiei Americane de stiinte politice din 1994 si al Societatii Romane de stiinte Politice din 1999. incepand din 1996, este avocat in Baroul Cluj.

A foot primar al Clujului din 2004. Mandatul sau a fost reinnoit la alegerile locale din vara anului 2008.

A ocupat mai multe functii in cadrul Partidului Democrat – presedinte al Biroului Politic Judetean Cluj incepand din anul 2000, cand a si obtinut primul mandat de deputat. A fost de aszemenea vicepresedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, in 2002 si lider al grupului parlamentar al PD din Camera, respectiv presedinte executiv al PD in anul 2003.

El ocupa in prezent functia de presedinte al PDL.

Boc a condus Guvernul coalitiei PSD-PDL. in toamna anului 2009, el a cerut revocarea din functie a ministrului PSD Dan Nica, sef la Interne. seful statului a semnat revocarea, gest care a dus la iesirea ministrilor PSD din Guvern, prin demisie, in semn de protest. PSD a votat apoi o motiune de cenzura a PNL si UDMR la adresa Guvernului minoritar condus de Boc. Astfel, motiunea a fost adoptata, iar Guvernul a fost demis. Boc si partenerii sai din PDL au asigurat interimatul la Guvern.

Basescu: I-am cerut lui Boc sa ma consulte strict asupra ministrilor care fac parte din CSAT

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca i-a cerut premierului Emil Boc sa-l consulte strict asupra ministrilor care fac parte si din Consiliul Suprem de Aparare al tarii (CSAT).

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca l-a desemnat pe presedintele PDL, Emil Boc, pentru functia de premier, mentionand ca a facut acest lucru luand in considerare propunerea democrat-liberalilor.

Traian Basescu a precizat ca Emil Boc este responsabil sa-si formeze Guvernul, precizand insa ca i-a solicitat direct premierului sa il consulte asupra ministrilor care fac parte si din CSAT.

Totodata, presedintele Basescu a subliniat ca este responsabilitatea partidelor sa-si desemneze membrii Guvernului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here