Un reprezentant al provinciei chineze Shandong a anuntat, luni, ca mai multe companii ar fi interesate sa investeasca in judetul Cluj, principalele domenii vizate fiind constructii de masini agricole, energie solara si textile.

Directorul general adjunct al Departamentului de Comert din cadrul provinciei Shandong, Yan Zhaowan, care conduce o delegatie chineza aflata la Cluj, a declarat, luni, la o intalnire la Prefectura, ca in judet este un foarte bun mediu de afaceri si exista parcurile industriale, unde se pot discuta cooperari economice.

„Suntem foarte bucurosi sa discutam afaceri la Cluj. Misiunea noastra este sa gasim oportunitati de afaceri, tinând cont de relatiile de infratire dintre Shandong si Cluj. Aveti la Cluj un foarte bun mediu de afaceri, aveti parcurile industriale unde putem discuta despre cooperari economice. Companii chineze din Shandong sunt interesate in investitii din domeniul energiei solare, masini agricole, procesarea alimentelor si textile. in provincia Shandong, multe companii stiu foarte multe despre judetul Cluj”, a spus Zhaowan.

La rândul sau, prefectul judetului Cluj, Ioan Gheorghe Vuscan, a declarat ca vizita delegatiei chineze este una de raspuns la vizita oficialitatilor judetene din Cluj, facuta in octombrie 2012 in Shandong.

„Sunt patru-cinci mari companii din Shandong care au un mare potential de a investi. De ce nu ar investi si in România? Sper ca in urma vizitei de astazi (luni – n.r.) sa investeasca la Mechel Campia Turzii si sa se concretizeze ceva din acest punct de vedere”, a spus Vuscan.

Prefectura Cluj a organizat, luni, o intâlnire cu membrii unei delegatii din provincia chineza Shandong – infratita cu judetul Cluj -, la care au participat, printre altii, presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, primarul municipiului Dej, Morar Costan, directori de firme, reprezentanti ai mediului academic.

Membrii delegatiei chineze, alcatuita din oameni de afaceri si oficialitati ale regiunii, vor vizita Parcul Industrial Tetarom I si combinatul Mechel Câmpia Turzii.

Provincia Shandong este infratita cu judetul Cluj din anul 1997 si are o populatie de 96 de milioane de locuitori, fiind a doua din China din acest punct de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here