Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România anunță lansarea Think Social!, dedicat integrării pe piața forței de muncă a persoanelor din grupurile vulnerabile și combaterii sărăciei prin înființarea de întreprinderi sociale în mediul urban al teritoriului Delta Dunării. Implementat pe parcursul a 27 de luni, în perioada august 2024 – octombrie 2026, proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul Social European+, în cadrul Programului Educație și Ocupare 2021-2027.

Bugetul de 14.886.764,25 lei, din care 85% reprezintă contribuția FSE+, asigură formarea 132 de persoane cu domiciliul regiunile Nord-Vest, Centru si Sud-Est și care intenționează să înființeze întreprinderi sociale în mediul urban, precum și finanțarea planurilor de afaceri pentru 34 de întreprinderi sociale, în cadrul schemei de ajutor de minimis ”Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale în mediul urban”.

 

Grupul țintă vizat este alcătuit din următoarele categorii: persoane în căutarea unui loc de muncă, tineri 30-35 de ani, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive, cu domiciliul în jud. regiunilor Nord-Vest, Centru și Sud-Est și care doresc să înființeze IS în mediul urban. Printre beneficiile aduse participanților la activitățile proiectului se numără accesul la programe de formare de calitate, gratuite și acreditate, schimbul de experiență cu antreprenori sociali care au obținut finanțare în proiecte similare, mentoratul acordat de antreprenori cu experiență, transparența în acordarea finanțărilor pentru înființarea a 34 de întreprinderi sociale în localități urbane din regiunile Nord-Vest, Centru si Sud-Est.

Sprijin pentru înființarea de noi întreprinderi sociale este materializat prin:

  • Campanie de informare și conștientizare în domeniul economiei sociale;
  • Selecție grup țintă din zona urbană a regiunilor Nord-Vest, Centru si Sud-Est și testare în vederea evaluării potențialului antreprenorial și al convergentei cu valorile economiei sociale;
  • Derularea programelor de formare antreprenorială cu cel puțin 132 de participanți;
  • Concurs de planuri de afaceri pentru selecția a 34 de planuri care să fie finanțate în cadrul proiectului; Subvenția în valoare de 310.000 lei va fi acordată în două tranșe egale. Fiecare plan de afaceri va prevedea crearea a minim 4 locuri de muncă.
  • Servicii personalizate de consiliere în domeniul antreprenoriatului social;
  • Asigurarea înființării și demarării funcționării întreprinderilor ce vor implementa planurile de afaceri cu ajutor de minimis în cadrul proiectului;
  • Implementarea planurilor de afaceri și monitorizarea funcționării întreprinderilor sociale, asigurând monitorizarea și sprijinul permanent pentru entitățile nou înființate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here