Global Records, cea mai mare casă de discuri independentă din Europa Centrală și de Est, încheie un parteneriat strategic cu Believe, în vederea dezvoltării unui nou lider mondial în muzica dance

 

Global Records, cel mai mare label independent din Europa Centrală și de Est, anunță semnarea unui parteneriat strategic cu Believe, una dintre cele mai mari companii digitale de muzică din lume, în vederea dezvoltării internaționale a catalogului și al artiștilor din portofoliu.

 

Această alianță va accelera și mai mult dezvoltarea Global Records și îi va permite să devină un lider mondial în muzica dance, îmbinând istoricul Believe, care a avut și are succes în dezvoltarea genurilor muzicale adaptabile mediului digital în teritorii multiple, cu puternicul model full-service al Global Records, precum și cu aptitudinile sale de A&R în muzică.

 

Cu birouri în România, Germania și S.U.A., Global Records este o companie centrată în primul rând pe muzică, având o reputație solidă de hitmaker în muzica dance, cu un catalog impresionant de piese premiate și rezultate foarte bune în topurile de specialitate din mai multe teritorii. Compania a acumulat doar în 2023 peste 6 miliarde de stream-uri pe toate platformele, în timp ce întregul catalog a depășit 20 de miliarde de stream-uri până la această dată. Colaborările cu artiști precum INNA, Minelli, Carla’s Dreams, Antonia, Holy Molly, DJ Project, Irina Rimes, The Motans, Alina Eremia, Olivia Addams și mulți alții i-au adus titulatura de cea mai mare companie independentă de muzică din CEE.

 

Muzica dance este unul dintre genurile muzicale care au înregistrat creșteri dintre cele mai rapide pe toate mediile. Muzica dance reprezintă o piață imensă, cu un mare potențial și public la nivel mondial, evaluată acum la $11,8 miliarde. Din 2023, Believe a lansat două label-uri de muzică dance/electronică, b.electronic și All Night Long. Compania a încheiat și un parteneriat între TuneCore și Beatport, liderul mondial în muzică pentru DJ, producători și fani.

 

Parteneriatul dintre Global Records și Believe, unul dintre cei mai mari și importanți distribuitori de muzică, vine ca un pas firesc într-un scenariu de dezvoltare continuă a pieței de digital la nivel global. Împreună, cele doua companii au ca obiectiv creșterea exponențială a impactului pe care catalogul Global Records îl are la nivel global, în mediul digital. Odată cu noua înțelegere, Believe va deține 25% din Global Records.

 

În paralel, Global Records își continuă șirul de succese în Europa Centrală și de Est, având ca obiectiv consolidarea teritoriilor în care are deja titulatura de lider, prin prezența sa în topurile de radio, cât și dezvoltarea spre Vestul Europei.

 

Lucian Ștefan, CEO Global Records, a spus: „Acest parteneriat semnifică un pas curajos spre viziunea noastră viitoare în muzică și în industria de divertisment. Combinând resursele noastre, vom oferi artiștilor același nivel de servicii și performanță ca orice altă casă de discuri de top, majoră sau independentă. Pentru noi a fost o decizie evidentă să alegem Believe ca partener, pentru că împărtășim încrederea în viitorul muzicii independente, precum și pasiunea și dragostea față de artiști și față de conținutul pe care ei îl creează.”

 

Denis Ladegaillerie, Fondator & CEO, Believe, a adaugat: „Believe și Global Records au o cultură antreprenorială și o mentalitate comună, bazate pe independență, precum și un angajament de a dezvolta artiști locali în spațiul digital cu expertiză, respect, corectitudine și transparență. Sunt încântat că lunga noastră colaborare de succes a condus la acest parteneriat strategic mai strâns și sunt convins că, împreună, vom construi un lider mondial în muzica dance, unul din puținele genuri muzicale cu adevărat digitale și internaționale ale zilelor noastre.”

 

*****

 

Despre Global Records

Global Records reprezintă cel mai mare grup de artiști, compozitori, producători muzicali și creatori de conținut din CEE, cu sedii în București, Berlin și Los Angeles. Diferențiatorul esențial pentru Global Records este modelul său de operare 360, care include casa de discuri, serviciile de promovare și distribuție, publishing muzical, impresariat și vânzare de concerte, organizare de evenimente, serviciii de publicitate și agenție de endorsement. Global Record deține acțiuni în VIVA LA VIDRA PRODUCTION, cea mai cunoscută și de succes companie de producție de film din România ultimilor ani. Toate diviziile colaborează perfect, creând un ecosistem de divertisment integrat care optimizează exploatarea catalogului propriu și care oferă servicii de cea mai bună calitate pentru artiștii săi.

 

Despre Believe

Believe este una dintre cele mai mari companii digitale de muzică din lume. Misiunea Believe este de a dezvolta artiști și case de discuri independente în era digitală, oferindu-le soluțiile de care aceștia au nevoie în călătoriile lor creative și pentru a le crește audiența în fiecare etapă a carierei și dezvoltării lor. Believe are, la nivel mondial, o echipă de experți creativi în muzică digitală care pune pasiune în tot ce întreprinde și care sprijină artiștii și casele de discuri. Cei 1919 angajați ai săi din peste 50 de țări au drept scop încheierea de parteneriate bazate pe expertiză, respect, corectitudine și transparență cu artiști și întreprinzători muzicali. Believe oferă o diversitate de soluții prin portofoliul său de mărci care include Believe, TuneCore, Nuclear Blast, Naïve, Groove Attack, AllPoints, Ishtar and Byond. Believe este listată în compartimentul B de pe piață regulată Euronext Paris (Ticker: BLV, ISIN: FR0014003FE9)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here