București, 9 iulie 2024 – OTP Bank România a încheiat un acord de finanțare de 21 de milioane de euro cu Nor Real Estate, parte a grupului Atenor, pentru dezvoltarea și administrarea Fazei 1 (B1/B2) a proiectului @Expo, o clădire de birouri de top situată în zona Expoziției din București.

 

Proiectul @Expo, care se întinde pe o suprafață închiriabilă de 48.688 mp, oferă spații de birouri de înaltă calitate, concepute pentru companiile care caută soluții moderne și sustenabile. Acest proiect imobiliar inovator aduce o perspectivă nouă pe piața clădirilor de birouri din București. Centrul de afaceri @Expo este construit conform celor mai recente standarde de eficiență energetică, obținând atât certificarea BREEAM „Excepțional”, cât și un certificat de performanță energetică de clasa A.

„La OTP Bank România susținem dezvoltarea durabilă și sectorul imobiliar. Finanțarea proiectului @Expo nu doar că reflectă angajamentul nostru de a sprijini inițiativele sustenabile, dar și dorința de a contribui activ la dezvoltarea economică și urbană a Bucureștiului. Prin finanțarea acestui proiect, OTP Bank România contribuie la dezvoltarea unei piețe imobiliare moderne și sustenabile, care răspunde cerințelor actuale de mediu și eficiență energetică”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct și coordonator al Diviziei de Afaceri, OTP Bank România.

„Credem în potențialul pieței imobiliare și ne bucurăm să fim alături de un dezvoltator de prestigiu internațional, precum grupul Atenor, și să contribuim astfel la dezvoltarea unui centru de afaceri inovator și eficient energetic, care să asigure nevoile actuale de pe piața imobiliară din capitală. Proiectul @Expo reflectă angajamentul nostru pentru proiectele sustenabile și suntem mândri să contribuim la această evoluție pozitivă pentru comunitatea de afaceri din România”, a declarat Alexandru Neagu, Director Large Corporate, OTP Bank România.

Proiectul imobiliar este susținut de Atenor, o companie europeană cu o vastă experiență în dezvoltarea proiectelor urbane mari, concentrată pe crearea de spații rezidențiale și birouri moderne, durabile din punct de vedere ecologic. Activă în Europa Centrală încă de la începutul anilor 2000, Atenor este recunoscut pentru contribuțiile sale semnificative la îmbunătățirea urbană și explorează oportunități pentru noi proiecte rezidențiale în viitorul apropiat.

Suntem recunoscători OTP Bank pentru că au văzut potențialul real al clădirii de birouri @Expo. Cu standardele sale instituționale ridicate, inclusiv tehnologii de vârf și ecologice, @Expo este pregătit să îndeplinească nevoile unei noi generații de chiriași. Linia de metrou în construcție va stimula zona deja bine amplasată între centrul orașului și partea de nord a Bucureștiului”, a declarat Viorel Lăcătuș, Country Director, Atenor Romania.

A fost o călătorie între doi parteneri noi și sunt cu adevărat mulțumit de rezultat. Aș dori să-mi exprim recunoștința față de OTP Bank pentru eforturile lor considerabile în facilitarea acestei tranzacții într-un mediu atât de complex. Abordarea lor pragmatică în încheierea tranzacției este foarte apreciată”, a declarat Michael Dieu, Group Treasury, Banking & Cash Management.

Despre OTP Bank

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezență foarte bună în Europa Centrală și de Est, care oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. Din 2019, OTP Bank trece printr-un amplu proces de transformare, prin care își propune să crească semnificativ pe segmentele de business și, de asemenea, să creeze o experiență mai bună pentru clienți. Având o echipă în continuă creștere, care îmbrățișează schimbarea și își valorifică potențialul, OTP Bank România construiește o cultură a încrederii la fiecare nivel al organizației. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.

 

Despre Atenor

 

Atenor este o companie de dezvoltare imobiliară cu experiență europeană care se concentrează pe proiecte de anvergură, angajată activ în îmbunătățirea mediului de viață urban, prin crearea de spații de locuit și de lucru bogate în confort și bunăstare, dar cu o amprentă de carbon redusă. Este listată la Bursa de Valori din Bruxelles (Euronext) și din 2007 a pus bazele prezenței sale în Europa Centrală, unde s-a concentrat pe România și Ungaria. Compania este activă de peste 28 de ani în sectorul global de dezvoltare imobiliară.

 

s Vladescu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here