- În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, o Dogă Daneză( rasa de caine) numită Juliana a primit Medalia Crucea Albastră. Ea a stins o bombă incendiară urinând pe ea!
- Alexandru cel Mare a fost îngropat în mod accidental de viu. Oamenii de știință cred că Alexandru suferea de o tulburare neurologică numită Sindromul Guillain-Barré. Ei cred că atunci când a murit, el era de fapt paralizat și conștient mental!
- În Roma Antică existau gladiatoare femei! O gladiatoare feminină era numită gladiatrix (plural gladiatrices). Ele erau extrem de rare, spre deosebire de colegii lor masculini.
- Cel mai de succes pirat din istorie a fost o femeie numită Ching Shih. Ea era prostituată în China până când Comandantul Flotei Steagului Roșu a cumpărat-o și s-a căsătorit cu ea. Dar soțul ei o considera egală, și ea a devenit un comandant activ de pirati în flotă.
- Poate îi cunoști ca pe eroii care au bătut recordurile de box office cu filmele lor. Dar „The Avengers” erau și un grup de asasini evrei care vânau criminali de război naziști după cel de-Al Doilea Război Mondial. Au otrăvit 2.283 de prizonieri germani de război!
- Între anii 1912 și 1948, Jocurile Olimpice au inclus competiții în domeniul artelor frumoase. Medalii au fost acordate pentru literatură, arhitectură, sculptură, pictură și muzică. Evident, arta creată trebuia să fie tematică olimpică.
- Cunoscutul cuceritor Napoleon Bonaparte a fost atacat odată de o hoardă de iepurași! El a cerut organizarea unei vânători de iepuri pentru el și oamenii săi. Când iepurii au fost eliberați din cuști, aceștia s-au îndreptat către Bonaparte și oamenii săi într-un atac de neoprit.
- Cleopatra nu era de fapt egipteană! După cum spun istoricii, celebrul personaj feminin al Egiptului era de fapt greaca! Era descendentă a generalului macedonean al lui Alexandru cel Mare, Ptolemeu.
- Ketchup-ul era vândut în anii 1830 ca medicament. În 1834, era vândut ca remediu pentru problemele digestive de către medicul John Cook din Ohio. Nu a devenit popular ca condiment până la sfârșitul secolului al XIX-lea!
- Știai că Abraham Lincoln este în Hall of Fame-ul wrestlingului? Președintele de 6’4″ avea doar o înfrângere în cele aproximativ 300 de confruntări. Și-a câștigat o reputație în New Salem, Illinois, ca un luptător de elită.
- George Washington a deschis o distilerie de whisky după președinția sa. După mandatul său, Washington a deschis o distilerie de whisky. Până în 1799, distileria lui Washington era cea mai mare din țară, producând 11.000 de galoane de whisky neîmbătrânit!
- În timpul proceselor vrăjitoarelor din Salem, cele acuzate nu erau de fapt arse pe rug. Majoritatea au fost închise, iar unele au fost spânzurate. Dar niciuna dintre cele 2.000 de persoane acuzate nu a fost arsă de vie.
- Președintele Zachary Taylor a murit din cauza unei supradoze de cireșe! Zachary Taylor a murit după ce a consumat prea multe cireșe și a băut lapte la o petrecere de Ziua Independenței în 1850. A murit pe 9 iulie din cauza gastroenteritei. Se crede că acidul din cireșe, împreună cu laptele, a cauzat acest lucru.
- Andrew Jackson avea un papagal de companie. Și l-a învățat pe papagalul său, Polly, să înjure ca un marinar. Există chiar o legendă că papagalul a trebuit să fie scos de la înmormântarea lui Jackson din cauza proclivității sale pentru limbaj obscen!
- Bloody Mary nu a fost întotdeauna numită Bloody Mary! Inițial, popularul cocktail de brunch era numit „A Bucket Of Blood” (Un Găleată de Sânge). După „Bucket Of Blood”, a devenit „Red Snapper” și, în cele din urmă, s-a stabilizat la „Bloody Mary”.
- În Jocurile Olimpice Antice, sportivii performau dezbrăcați! Acest lucru se făcea pentru a se apropia de zei și, de asemenea, pentru a detoxifia pielea prin transpirație. De fapt, cuvântul „gimnastică” provine din cuvintele grecești antice „gumnasía” („antrenament athletic, exercițiu”) și „gumnós” („dezbrăcat”).
- În 1386, un porc a fost executat în Franța. În Evul Mediu, porcul a atacat un copil care a murit ulterior din cauza rănilor. Porcul a fost arestat, ținut în închisoare, și apoi trimis în instanță, unde a fost judecat pentru crimă, găsit vinovat și apoi executat prin spânzurare!
- În timpul Marii Crize, oamenii făceau haine din saci de alimente. Oamenii foloseau saci de făină, saci de cartofi și orice era făcut din iută. Din cauza acestei tendințe, distribuitorii de alimente au început să facă sacii lor mai colorați pentru a-i ajuta pe oameni să rămână un pic la modă.
- În perioada victoriană, era normal să fotografiezi rudele după ce mureau. Oamenii își îmbrăcau rudele nou-decedeate în cele mai bune haine și apoi le puneau în poziții realiste pentru a le fotografia. Făceau asta pentru a păstra o ultimă imagine a celor dragi decedați!
- Cel mai scurt război din istorie a durat 38 de minute! A fost între Marea Britanie și Zanzibar și este cunoscut sub numele de Războiul Anglo-Zanzibarian. A avut loc pe 27 august 1896. A fost despre urcarea pe tron a următorului sultan din Zanzibar și s-a încheiat cu o victorie britanică.
- Jocul de Atragere a Fricționii obișnuia să fie un sport olimpic! A făcut parte din programul olimpic între 1900 și 1920 și a avut loc la 5 diferite Jocuri Olimpice de Vară. Națiunea care a câștigat cele mai multe medalii în acest sport a fost Marea Britanie, cu 5 medalii, apoi SUA cu 3.
- Universitatea Oxford este mai veche decât Imperiul Aztec. Universitatea Oxford și-a deschis porțile pentru studenți încă din 1096. În comparație, se spune că Imperiul Aztec a avut originea odată cu întemeierea orașului Tenochtitlán la Lacul Texcoco de către Mexica, în anul 1325.
- Cea mai faimoasă criminală în serie a fost o contesă maghiară, Elizabeth Báthory de Ecsed. Ea a fost acuzată că a torturat și ucis peste 650 de tinere femei. Cele mai multe dintre ele aveau între 10 și 14 ani.
- Rusia a rămas fără votcă sărbătorind sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial! Când războiul lung s-a încheiat, petrecerile de stradă au cuprins Uniunea Sovietică, ținând zile întregi – până când toate rezervele de votcă ale națiunii s-au epuizat la doar 22 de ore după începerea petrecerilor.
- Primele Medalii de Onoare oficiale au fost acordate în timpul Războiului Civil American. Au fost acordate soldaților Uniunii care au participat la Marea Urmarire a Locomotivei din 1862.
- În secolul al XVIII-lea, ananasurile erau un simbol al statutului social în Anglia. Cei suficient de bogați pentru a deține un ananas îl purtau pentru a semnifica bogăția personală și statutul înalt. În acea perioadă, totul, de la îmbrăcăminte până la vasele de casă, era decorat cu acest fruct tropical.
- În Grecia Antică, se credea că persoanele roșcate deveneau vampiri după moarte! Asta și pentru că oamenii cu păr roșcat aveau pielea foarte deschisă la culoare și sensibilă la soare – spre deosebire de grecii mediteraneeni, care aveau pielea de culoarea măslinului și trăsături închise la culoare.
- Fureți, câini și maimuțe erau animalele de companie cele mai populare în Imperiul Roman. În loc de pisici, romanii antici foloseau fureți pentru a vâna șoareci și șobolani. Câinii erau folosiți ca paze și maimuțele pentru divertisment.
- Ștergarele de masă au fost inițial concepute să fie folosite ca un singur prosop comun. Când au fost inventate pentru prima dată, oaspeții erau meniți să-și șteargă mâinile și fețele pe o ștergară după o cină dezordonată.
- Înainte de ceasurile de alarmă și mult înainte de alarmele smartphone-urilor, existau persoane numite „knocker-uppers” care loveau literalmente la ferestrele oamenilor pentru a-i trezi la timp pentru muncă. Până în anii 1970, knocker-uppers foloseau un băț lung, ciocane moi, sonore sau chiar pistoale cu mazăre pentru a ajunge la ferestrele clienților lor!
- Poetul și politicianul britanic Lord Byron ținea un urs de companie în camera sa de cămin în timpul studiilor de la Cambridge. Cunoscut pentru iubirea sa față de animale, când a aflat că nu poate să-și aducă câinele, a decis să aducă un urs domesticit să trăiască cu el pe campus. Era cunoscut chiar să-l plimbe în lesă!
- Timp de peste 30 de ani, Canada și Danemarca se luptă în mod jucăuș pentru controlul unei insule mici lângă Groenlanda numită Insula Hans. Ocazional, când oficiali din fiecare țară o vizitează, lasă o sticlă cu băutura alcoolică specifică țării lor, ca un gest de putere.