• MedLife marchează un an de când a dezvoltat primul și singurul program gratuit de testare genetică, cu acoperire națională, pentru îmbunătățirea succesului terapeutic în cazul copiilor recent diagnosticați cu cancer;
  • Peste 250 de copii recent diagnosticați cu afecțiuni oncologice au fost înscriși în programul #SperanțaNuMoareDeCancer, reprezentând peste jumătate din totalul celor diagnosticați anual în România;
  • Susținător al programului MedLife încă de la lansare, David Popovici și-a donat în urmă cu câteva luni o medalie de suflet în semn de speranță pentru copiii bolnavi de cancer;
  • Un panou cu 100 de fundițe aurii din medalia lui David Popovici a fost expus de MedLife în cadrul Institutului Clinic Fundeni pentru a fi dăruite celor care înving boala cruntă;
  • David Popovici a vizitat copiii bolnavi de cancer internați la Institutul Clinic Fundeni și a oferit primele 20 de fundițe aurii copiilor care au supraviețuit luptei cu această boală, devenind Campioni al Speranței.
  • #SperanțaNuMoareDeCancer este un program dezvoltat integral din fonduri proprii MedLife. Înscrierea în program se face în continuare gratuit prin completarea formularului și încărcarea dosarului medical al fiecărui pacient pe pagina medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

 

București, 18 decembrie 2023: MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, marchează un an de la lansarea primului și singurului program gratuit de testare genetică pentru copiii cu cancer, cu acoperire națională, din România printr-un eveniment deosebit care a avut loc astăzi la Institutul Clinic Fundeni. În cadrul acestuia, multiplul campion european și mondial la natație, David Popovici, a oferit primele 20 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric, copiilor care au învins această boală cruntă, devenind astfel Campioni ai Speranței. Fundițele dăruite astăzi sunt doar o parte dintre cele 100 de bucăți realizate din medalia pe care David Popovici a obținut-o anul trecut la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin și pe care a donat-o în cadrul programului MedLife cunoscut sub numele #SperanțaNuMoareDeCancer. Alte 80 de fundițe, expuse astăzi într-un panou la Institutul Clinic Fundeni, își așteaptă campionii.

 

”Sunt un campion, dar asta doar pentru că am reușit să ating peretele mai rapid decât alții. Eu înot rapid, dar consider că responsabilitatea mea și a tuturor de fapt este să-i ajutăm pe ceilalți atunci când putem. E important să avem cât mai multe finanțări pentru astfel de programe cum este cel demarat de MedLife. Ei au făcut primul pas și cred că și statul ar trebui să se implice mai mult ca principal finanțator”, a declarat David Popovici, campion la natație și Ambasador al Speranței în cadrul programului de testare genetică dezvoltat de MedLife.

 

Gestul lui David Popovici vine în susținerea programului #SperanțaNuMoareDeCancer demarat de MedLife care, la un an de la lansare, a ajuns la aproximativ jumătate din numărul estimativ de copii diagnosticați cu cancer anual[*]. În cadrul programului, pacienții pediatrici recent diagnosticați cu cancer beneficiază de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obținute în urma testării, medicii oncologi pot alege cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.

 

”Orice campion trebuie să aibă în spate o echipă care îl va îngriji și îl va trata. Rolul MedLife, prin acest program gratuit de testare genetică pentru copiii recent diagnosticați cu cancer, este de a ajuta medicii oncologi pediatri, în cazul de față echipa de la Institutul Clinic Fundeni, să aibă toate informațiile necesare, cum ar fi prognosticul pacientului, profilul tumorii, astfel încât să ofere cele mai potrivite tratamente țintite. Toți ne dorim același lucru: ca pacienții să fie vindecați și să devină în final campioni ai speranței”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și șeful Laboratorului de Genetică și Biologie Moleculară MedLife.

 

Programul gratuit de testare genetică pentru copiii diagnosticați recent cu cancer dezvoltat de MedLife se bucură de colaborarea cu majoritatea oncopediatrilor din țară, iar cele mai multe probe au fost transmise de Institutul Clinic Fundeni. Prof. Dr. Anca Coliță evidențiază importanța încadrării corecte a severității bolii pentru a oferit pacienților șansa optimă la un tratament personalizat.

 

”Diagnosticul genomic înseamnă că noi cunoaștem inamicul, că reușim să știm mai bine care sunt particularitățile inamicului pe care trebuie să-l învingem, iar lucrul acesta este extraordinar de important în lupta cu cancerul. Avem foarte mulți pacienți care sunt bine. Pentru mulți dintre ei am fi ales alt tratament în lipsa acestor teste genetice puse la dispoziție de MedLife. Copiii prezenți astăzi aici (n.r.: care au primit fundițe aurii de la David Popovici) au câștigat multe medalii pentru că fiecare zi a fost o luptă pe care au învins-o”, a declarat prof. dr. Anca Coliță, manager al Institutului Clinic Fundeni și președinte al Societăţii Române de Onco-Hematologie Pediatrică.

 

Copiii recent diagnosticați cu cancer pot fi în continuare înscriși în programul #SperanțaNuMoareDeCancer de către unul dintre părinți, tutorele legal sau medicul curant prin completarea unui formular și prin încărcarea dosarului medical pe pagina: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

 

#SperanțaNuMoareDeCancer este un program cu acoperire națională, finanțat integral de către MedLife. Testetele genetice sunt oferite gratuit copiilor recent diagnosticați cu cancer, conform condițiilor prezentate pe pagina dedicată programului.

 

***

 

Despre Sistemul Medical MedLife

 

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

 

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

 

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

 

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

 

În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare. Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.

 

[*] Raportul este unul estimativ pentru că nu există informații oficiale publice, în acest moment, privind numărul de copii diagnosticați cu cancer în anul în curs. Potrivit Analizei cazuisticii Registrului Național al Cancerelor la Copil în România (2010 – 2017), 400 de copii și tineri sunt diagnosticați și tratați în fiecare an în clinicile de oncologie pediatrică din România. O altă sursă, platforma Comisiei Europene care măsoara incidența cancerului la copii în fiecare stat UE, ECIS – European Cancer Information System, arată că, în anul 2022, incidența cancerului pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 – 19 ani a fost de 545 de cazuri. În cadrul Primului Program de Testare Genetică Gratuită pentru Copiii Bolnavi de Cancer au fost înscriși, în acest an, 253 de copii recent diagnosticați cu afecțiuni oncologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here