O strategie excelenta pentru a ramane sanatosi este de a consuma si alimente care lupta impotriva cancerului.
Cele mai importante alimente pentru inhibarea cresterii celulelor canceroase sunt:
BROCOLI, VARZA, CONOPIDA
Acestea contin o componenta numita idol-3 carbinol care datorita conversiei unui estrogen pro-cancer, combate cancerul de san.Datorita substantei numita sulforafan, continuta de aceste legume, poate fi prevenit cancerul colorectal.
ROSIILE
Pot ajuta la reducerea riscului de cancer de prostata, acestea protejand ADN-ul din celule impotriva daunelor care pot duce la aparitia cancerului. Rosiile contin si un antioxidant foarte puternic, licopen care este foarte bine absorbit prin consumarea de tomate procesate termic, cum este sucul de rosii, pasta de tomate.
STRUGURII
Strugurii sunt fructe care contin resveratrol care este un antioxidant cu
rol antiinflamator. Aceasta substanta se gaseste in coaja strugurilor, in special a celor de culoare rosie. Resveratrolul inhiba multiplicarea celulelor canceroase si dezvoltarea tumorilor, dupa cum arata studiile facute in domeniu.
FRUCTELE DE PADURE
Au compusi antioxidanti care protejeaza celulele de daunele provocate de cancer si stimuleaza sistemul imunitar.
CEREALELE INTEGRALE
Contin nutrienti si antioxidanti importanti pentru organism. Fibrele continute, atunci cand sunt fermentate in colon, produc substante care protejeaza celulele de agentii cancerosi.
TURMERIC
Este un condiment de culoare portocalie care contine curcumina care poate inhiba unele tipuri de cancer si poate incetini raspandirea cancerului in organism.