După tranzacția din martie, Rețeaua REGINA MARIA a început investițiile în Ponderas Academic Hospital, mărind până acum suprafața și capacitatea spitalului cu aproximativ 40%
București, 27 septembrie 2016. Rețeaua de sănătate REGINA MARIA continuă investițiile masive din acest an, prin extinderea Ponderas Academic Hospital, atât din punct de vedere al capacității, cât și al gamei de servicii oferite.
La începutul acestui an, Ponderas Academic Hospital avea o suprafață de 9.000 mp, 141 de paturi și 8 sali de operație. În prezent, în urma primei etape de extindere a spitalului, parte a Rețelei REGINA MARIA, Ponderas a ajuns la o suprafață de 12.500 mp, 200 de paturi și 12 săli de operație. În plus, spitalul mai dispune de un departament de primiri urgențe disponibil 24/7, iar numărul de cabinete medicale a crescut de la 35 la 45.
”Așa cum am promis, continuăm să dezvoltăm Ponderas Academic Hospital și să construim și mai mult pe zona de calitate și excelență medicală. Alături de prof. dr. Cătălin Copăescu, avem un plan strategic bine pus la punct, prin care dorim să transformăm Ponderas într-un spital de referință pe plan european. Consolidăm ceea ce prof. dr. Copăescu și echipa sa au construit în ultimii 5 ani și venim cu know-how-ul necesar pentru a crește și mai mult capacitatea spitalului și expertiza echipelor medicale. Până acum, am investit 3 milioane de euro în dezvoltarea Ponderas Academic Hospital”, susține Fady Chreih, CEO al Rețelei de sănătate REGINA MARIA.
Pe lângă specialitățile medicale deja consacrate în Ponderas, ca urmare a extinderii, se adaugă noi servicii medicale: departament de primiri urgențe deschis nonstop, cu 8 linii de gardă; centre ultra-specializate de chirurgie ortopedică și neurochirurgie spinală; oncologie; chirurgia sânului; chirurgie endocrină; gastroenterologie, toate în legătură directă cu Centrele de Excelență ale spitalului.
”Crezul nostru, cel pe care am construit ceea ce este Ponderas astăzi, și care continuă să ne ghideze întreaga activitate, este bazat pe calitatea și excelența actului medical. Este bazat pe promisiunea de a oferi atât pacienților, cât și medicilor, servicii medicale de înaltă calitate și condiții medicale de excelență, astfel încât să nu mai fie nevoiți să plece din țară. Până acum, am reușit să practicăm în Ponderas Hospital medicina la cele mai înalte standarde occidentale. Realizăm în deplină siguranță intervenții chirurgicale laparoscopice de avangardă și, în plus, contribuim la dezvoltarea profesională a specialiștilor români și străini prin intermediul centrului nostru de training. Suntem singurul spital privat din România cu un astfel de centru de training, în care au fost pregătiți până acum peste 2.500 de medici chirurgi din România și din străinătate.”, a declarat prof. dr. Cătălin Copăescu, Medic Primar Chirurgie Generală, prof. as. UMF Carol Davila, acreditat internațional pentru chirurgie laparoscopică bariatrică, Director Medical al Ponderas Academic Hospital.
Ponderas Academic Hospital deține primul centru de training medical din țară, cu săli de operații și antrenament integrate digital, având la dispoziție sisteme audio-video de transmisie live Full HD 3D din sălile de operație în sălile de curs.
În acest moment, Ponderas Academic Hospital este singurul spital de chirurgie avansată din România cu triplă acreditare internațională. Spitalul deține o dublă acreditare – americană și europeană, în Chirurgie Metabolică și Bariatrică, o acreditare în Chirurgia Herniilor (fiind al cincilea Centru de Excelență din lume cu acreditare americană SRC). Totodată, Ponderas Academic Hospital este în curs de acreditare pentru Chirurgie Colorectală.
În policlinica și în spitalul Ponderas au fost tratați până acum peste 250.000 de pacienți, iar echipa chirurgicală are o experiență de peste 30.000 de interventii chirurgicale laparoscopice, dintre care peste 7.000 sunt intervenții bariatrice. Alături de Spitalul REGINA MARIA Băneasa – primul spital din România acreditat internațional pentru calitate și singuranța pacientului – Ponderas Academic Hospital găzduiește performanțe și premiere medicale la nivel internațional.
Leadership în servicii de sănătate la nivel local
Expansiunea Rețelei de sănătate REGINA MARIA în Banat, Oltenia, Argeș, precum și în București, urmează o amplă strategie de leadership în servicii de sănătate la nivel local, cu investiții continue în calitatea actului medical și în capacitatea medicală a instituțiilor.
Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA
Reţeaua de sănătate REGINA MARIA este operatorul de servicii medicale private din România ce reunește peste 3.500 de angajați și colaboratori în cele 31 de locații proprii din Bucureşti şi din ţară. REGINA MARIA și-a câștigat poziția de lider pe piața medicală românească datorită calității serviciilor oferite și a numărului de unități medicale prin intermediul cărora deservește peste 1,4 milioane de pacienți retail. Totodată, REGINA MARIA are un portofoliu de peste 365.000 de pachete de prevenție și tratament. În cifre, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA înseamnă: 31 de locații proprii, 4 spitale, 3 centre cu spitalizare de zi, 2 maternități, 8 campusuri medicale, 11 centre de imagistică, 15 laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 180 de policlinici partenere în țară. Totodată, REGINA MARIA este prima companie care a introdus în România pachetele de prevenție (abonamente) pentru companii, în urmă cu 20 de ani, și care a lansat recent prima gamă de pachete de prevenție destinată IMM-urilor, indiferent de numărul de angajați.