Promar Textil, una dintre cele mai importante companii de pe piata productiei de textile, anunta intrarea pe segmentul spalatoriilor profesionale, prin deschiderea spalatoriei Kromatic din Brasov, in urma unei investitii de 4,5 milioane de euro si a unei perioade vaste de cercetare a potentialului de inovare in domeniu. Astfel, aceasta este prima spalatorie profesionala din Europa care aplica tehnologia bazata pe radio frecventa in managementul textilelor HoReCa, fiind operationala incepand cu octombrie 2015.

Producator de traditie, cu peste 25 de ani de experienta in productia de tricotaje pentru companii precum Max Mara, compania romaneasca Promar Textil isi extinde aria de expertiza prin deschiderea spalatoriei profesionale Kromatic Brasov. Astfel, compania isi intregeste oferta cu o intreaga gama de servicii aferente privind inchirierea, intretinerea si igienizarea textilelor hoteliere si a echipamentelor de lucru pentru industrii variate, de la industria alimentara, la cea prelucratoare si sectorul medical sau hotelier, cu certificarea calitatii serviciilor si respectarea celor mai stricte norme de igiena.

„Decizia de a intra pe piata spalatoriilor a fost determinata, cu precadere, de potentialul de inovare si de dorinta de a valorifica experienta noastra in productia si intretinerea textilelor. Dupa 4 ani de cercetare-dezvoltare am reusit sa implementam un sistem de management al textilelor ravnit de marile spalatorii europene cu traditie de peste 100 de ani”, a declarat Aurelian Moraru, director general Kromatic.

Proiectul a luat nastere in urma unei investitii de 4,5 milioane de euro realizate in colaborare cu Innovation Norway, rezultand astfel una dintre cele mai inovatoare spalatorii din lume.

Unicitatea sa in Europa si Romania este data de integrarea tehnologiei RFID in sistemul logistic si in intregul sau lant valoric, fapt ce genereaza numeroase beneficii atat pentru client, cat si pentru spalatorie. Sistemul RFID presupune identificarea textilelor hoteliere prin radio frecventa, generand servicii de o calitate superioara, trasabilitatea textilelor, inventarierea facila si corecta, prelungirea duratei de viata a textilelor, eliminarea furturilor si nu numai.

“Beneficiile tehnologiei RFID sunt incontestabile: in mod normal inventarul textilelor unui hotel de marime medie presupune ca minim 4 persoane sa se implice in numararea acestora o zi intreaga, rezultatul final fiind incert datorita oboselii si a erorilor umane. Textilele care au microcip RFID sunt inventariate automat, eliminand erorile umane si costul cu timpul si cu personalul. Totodata, putem elimina chiar si pierderile datorate furturilor”, a adaugat, de asemenea, Aurelian Moraru.

Intreaga informatie referitoare la textile este la un click distanta, disponibila clientului pe platforma online dezvoltata de companie, ce ofera rapoarte precum Inventar activ, Spalari, Detectari antifurt, Uzura. Kromatic ofera spre inchiriere o gama variata de textile, de la lenjerie hoteliera, prosoape, halate, textile de restaurant, la uniforme de lucru si camasi de business, productie proprie.

In paralel sistemului RFID aplicat textilelor HoReCa, Kromatic a dezvoltat si sistemul Barcode pentru echipamentele de lucru, care permite trasabilitatea uniformelor cu ajutorul codurilor de bara si gestionarea acestora fara a necesita de la client o persoana dedicata cu predarea-preluarea acestora cum se procedeaza in mod traditional. Divizia de uniforme a companiei este foarte bine dezvoltata, beneficiind de capacitate proprie de productie a echipamentelor de lucru si, astfel, avand flexibilitate in crearea colectiilor de uniforme pentru clienti si profesionalism in serviciul de reparatii al acestora.

Respectand normele stricte de igiena din industria alimentara sau din spitale si clinici, avand laborator propriu de testare a calitatii spalarilor si cautand mereu sa inoveze si sa eficientizeze managementul textilelor, spalatoria Kromatic din Brasov lucreaza in acest moment cu hoteluri de 4-5 stele din Romania, precum Hilton, dar si cu mai multe companii din sectorul medical si din industrii precum cea alimentara, prelucratoare, si nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here