O investitie de 300.000 de euro a transformat fosta casa a lui Ion Luca Caragiale intr-un restaurant care aminteste de Bucurestiul de la inceputul secolului XX. Restaurantul La Union a fost deschis la inceputul lunii martie a acestui an si a facut deja senzatie printre amatorii de inedit.
„Am transformat fosta casa a lui Caragiale intr-un restaurant cochet care te smulge din cotidian si te duce pentru cateva clipe in Bucurestiul de la inceputul secolului XX. S-a urmarit crearea unui spatiu deosebit, respectand arhitectura si istoria casei, care sa imbine eleganta cu un serviciu de exceptie. Din aceste motive, mare parte din bani au fost investiti in amenajarea restaurantului”, a declarat Cristian Mihai Balint, proprietarul La Union.
60% din investitie a fost directionata catre reabilitarea structurala, restaurarea elementelor arhitecturale originale si amenajarea interioara, iar restul de 40% a fost investit in aparatura si utilaje.
O atentie deosebita a fost acordata alegerii si pregatirii angajatilor, proprietarul La Union punand un mare accent pe serviciul oferit in restaurant de la intrarea clientului si pana la plecarea sa.
„Le oferim celor care ne calca pragul ospitalitatea si savoarea bucatelor de altadata. Pana la urma, totul se completeaza : o bucatarie romaneasca de exceptie, preparate internationale rafinate si o pozitionare excelenta prin localizarea restaurantului in centrul pitoresc al Bucurestiului. Daca serviciile nu ar fi impecabile, povestea nu ar mai suna la fel”, a adaugat Cristian Mihai Balint, proprietarul La Union.
Restaurantul, aflat pe strada Ion Luca Caragiale, nr.21-23, este un fel de masina a timpului : muzica, bucatele, atmosfera si serviciile duc clientii pentru cateva ore in alta lume. „Inca de la intrare, locul acesta pare sa spuna o poveste”, spune proprietarul .
In continuare, La Union anunta o serie de evenimente care vor exploata latura culturala pe care o are in spate, promitand multe surprize. Primul din aceasta serie va fi numit „O nota pierduta … La Union” si va avea loc vineri, 3 iunie, intre orele 20:00-22:00. In acest interval, clientii de la o masa norocoasa nu vor primi nota de plata, consumatia fiind din partea casei.
Loredana Albu