In data de 28 martie 2011, CEC Bank S.A. a semnat cu Agentia de Plati pentru Interventii in Agricultura (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Conventia privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv a bunastarii si protectiei porcinelor.

Astfel, incepand cu data de 18 aprilie 2011, CEC Bank  a lansat un nou produs de creditare ce va avea caracteristicile unui credit punte, fiind al X-lea produs dezvoltat in cadrul programelor de sprijin si ajutoare de stat derulate de MADR incepand cu data de 19 martie 2008.

Creditul asigura finantarea capitalului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor de stat care detin, cresc sau exploateaza pasari/porcine, individual sau in forme juridice, conform legislatiei in vigoare, in scopul obtinerii productiei agricole.

Categoriile de clienti eligibili care pot accesa aceste credite sunt reprezentate de  persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile ulterioare, si/sau persoane juridice.

Creditele se acorda in LEI, iar valoarea creditului poate fi de maximum 85% din valoarea sumelor inscrise in Adeverintele emise de APIA, dar si in functie de situatia clientului in ceea ce priveste  datoriile restante pe care le inregistreaza la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul fondurilor speciale.

Costurile practicate de CEC Bank pentru finantarea acestor clienti sunt urmatoarele:
– Dobanda: PR +  marja 2,1 p.p. In prezent, valoarea PR este de 7,9 p.p.;
– Comision de gestiune perceput la fiecare utilizare din credit: 0,30%.

Creditele beneficiaza de garantia emisa de FGCR ce va reprezenta un procent de pana la 80% din valoarea creditului acordat.

Rambursarea creditelor se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor, dar nu mai tarziu de data stabilita in Conventia incheiata de banca cu APIA, respectiv data de 31.12.2011.

Prin acordarea acestor finantari, CEC Bank  confirma inca o data capacitatea de a fi o banca flexibila, capabila sa-si ajusteze si sa-si adapteze constant produsele si serviciile in functie de evolutia pietei, reusind  sa acorde  sprijin  fermierilor care solicita finantare pentru desfasurarea activitatiilor in domeniul agriculturii.

De asemenea, clientii CEC Bank beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului. Informatii suplimentare despre acest produs de creditare pot fi obtinute si pe site-ul de Internet al bancii, www.cec.ro, in cadrul sectiunii dedicate finantarilor din domeniul agriculturii.

Directia Marketing si Comunicare CEC Bank

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here