imagesCA5ZF3U1FEN precizeaza ca a decis continuarea conflictului de munca, inclusiv prin greva generala pe care o va suspenda numai prin decizia membrilor de sindicat, anuntul survenind declaratiilor liderului „Cartel Alfa” privind posibilitatea renuntarii la greva in favoarea actiunilor de strada.

„Consiliul National Extraordinar al Fderatiei Educatiei Nationale (FEN), intrunit miercuri, a evaluat situatia actuala din teritoriu si a decis continuarea conflictului utilizand toate formele de protest legale: greva generala, mitinguri si pichetari. in paralel, FEN va utiliza si calea instantelor judecatoresti pentru apararea drepturilor membrilor sai”, sustine federatia sindicala, miercuri intr-un comunicat de presa.

FEN va putea lua decizia suspendarii grevei doar in momentul in care membrii de sindicat vor decide acest lucru, potrivit sursei citate.

Liderul „Cartel Alfa”, unde este afiliata FEN, a declarat, miercuri ca sindicalistii FEN si „Alma Mater” vor decide, dupa discutii de miercuri, suspendarea grevei preferand sa se alieze actiunilor de strada.

„La nivelul «Cartel Alfa», la ora actuala sunt in discutii la nivelul structurilor proprii cei de la FEN si «Alma Mater», dar din contactele luate, pentru ca in cursul zilei de azi (n.r. miercuri) si ei vor definitiva decizia, am inteles ca vor suspenda si ei actiunea de greva, pentru ca prefera sa se alipeasca actiunilor de strada”, a spus Hossu.

Declaratia a fost facuta in contextul in care Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a anuntat la o conferinta la care a fost prezent si liderul „Cartel Alfa”, suspendarea grevei generale la nivel national, incepand cu miercuri, ora 11.00, din cauza presiunilor facute de oameni politici si prefecti la adresa salariatilor din administratie si a amenintarilor cu disponibilizarea acestora. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here