Untitled-5Legaturile stabile ale lui Vlad Hogea cu televiziunile centrale dateaza din 2001. De atunci, a participat, in calitate de invitat, la cateva sute de emisiuni, in special la televiziunile de stiri (Antena 3, Realitatea TV, N24), dar si la cele generaliste (Antena 1, Antena 2, TVR 1, TVR 2, National TV, B1 TV, OTV, DDTV, TVRM, Cosmos TV etc.). Putini stiu, insa, ca el a luat parte, pentru prima oara, la un talk-show, la postul local Tele M Iasi, in 1995, cand avea doar 18 ani! Din februarie 2010, Vlad Hogea este realizatorul si prezentatorul emisiunii „Filmul sau Viata?”, produsa si difuzata de Antena 2. In fiecare editie a acestui talk-show, unde realitatea si fictiunea se bat cap in cap, sunt 3 invitati (unii dintre ei din lumea filmului), care comenteaza 5 subiecte iesite din comun.
Distributia emisiunii-pilot a fost alcatuita din actorii Alexandra Velniciuc si George Ivascu, alaturi de medicul de culoare Musa Hamed. Cel din urma a socat auditoriul, povestind despre ritualurile africane in cadrul carora sunt mancate inimile barbatilor puternici. In a doua emisiune, au venit in ospetie actorii Monica Davidescu si Marius Manole (care au jucat „X si O” pe canapea, cu ciubotele si posetute de cristal!), dar si scriitorul Mircea Micu, care s-a declarat convins ca in satele romanesti de munte exista cazuri similare celui prezentat de moderator, despre un american cu 5 neveste, 46 de copii si 239 de nepoti! Foarte incitanta se anunta si a treia emisiune, in care vor fi prezenti actrita Medeea Marinescu (celebra din copilarie, prin rolul „Mirabela”),  fostul ministru Dan Matei Agathon si analistul Dumitru Pelican (fost comentator sportiv).
Una din atractiile de neratat ale celei de-a patra emisiuni „Filmul sau Viata?” este reprezentata de prezenta frumoasei actrite Denisa Nicolae (masteranda UNATC) – cunoscuta de pe scena pentru prestatia de exceptie din piesele „Casa Bernardei Alba” (de Federico Garcia Lorca), „Sta sa ploua”, „Oferta de serviciu” (ambele de Lia Bugnar) si, cel mai recent, „Opera de trei parale” (de Bertold Brecht). Emisiunea lui Vlad Hogea (in care, uneori, viata bate filmul, iar, alteori, filmul bate viata!) reuseste sa-i puna pe ganduri pe multi dintre telespectatori, ceea ce inseamna ca ajungem, inevitabil, la vorba lui Dostoievski – „Nimic nu e mai greu de crezut ca realitatea”. Sambata, intre orele 18:00 si 19:00, la Antena 2, se viseaza cu ochii deschisi, intr-un talk-show care da frau liber imaginatiei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here