imagesCA0LV3AEGuvernul a decis ca interdictiile de ocupare a posturilor vacante in sectorul bugetar sa fie mentinute doar pentru acest an, nu si pentru anul viitor, a declarat, luni seara, ministrul Muncii, Mihai Seitan. Intrebat de presa daca ordonanta privind aplicarea Legii de salarizare unitara stabileste si ca angajarile in institutiile publice si companiile nationale sa fie inghetate pentru anul viitor, ministrul a raspuns negativ.

„Nu, masurile de anul trecut care se refereau la inghetarea numarului de salariati si posibilitatea de angajare numai la plecarea la sapte insi a unei singure persoane se pastreaza si anul acesta, nu si pentru anul viitor. Doar pentru 2010”, a spus Seitan.

Proiectul de ordonanta de urgenta privind aplicarea Legii de salarizare unitara, obtinut si prezentat vineri de MEDIAFAX, stabilea ca ocuparea posturilor vacante din institutiile publice va fi blocata atat pentru 2010, dar si pentru 2001, pana la finele anului viitor urmand sa fie interzise si achizitionarea, preluarea in leasing sau inchirierea de autoturisme, mobilier si aparatura birotica in administratie.

Presedintele „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ca blocarea posturilor vacante din sistemul bugetar pana la finalul anului 2011 va acutiza criza in anumite sectoare, serviciile de utilitate publica urmand sa functioneze si mai deficitar, si ca personalul adiacent din Justitie se afla printre cei care vor avea de suferit prin aceasta masura.

Ordonanta privind aplicarea legii de salarizare unitara a fost aprobat, luni seara, de Guvern. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here