imagesCARGEWXHIn Capitala nu vor fi probleme legate de furnizarea caldurii catre cetateni, care vor primi agent termic cu prioritate, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, directorul RADET, Mihai Becheanu.”in primul rand, va fi asigurata furnizarea caldurii pentru cetateni si apoi pentru zona industriala a orasului”, a spus Mihai Becheanu.

Potrivit directorului RADET, in prezent nu exista avarii majore in reteaua de termoficare din Capitala, iar disfunctionalitatile aparute sunt monitorizate, urmand sa fie remediate.

Peste 80 de blocuri din sectoarele 1, 2, 3 si 6 din Capitala au probleme, luni, cu caldura in apartamente, din cauza unor disfunctionalitati aparute in reteaua de distributie a energiei termice si a unei avarii de la CET Sud.

Potrivit directorului RADET, Mihai Becheanu, cele peste 80 de blocuri sunt situate in cartierele Grivita, Colentina, Pantelimon, Vitan, Drumul Taberei si Militari, in aceste imobile, temperaturile fiind mai mici decat cele normale, in conditiile meteorologice actuale.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, i-a solicitat directorului RADET, in cursul zilei de luni, sa ia masuri pentru remedierea deficientelor si sa-i prezinte o situatie a acestora la Comandamentul de iarna, convocat pentru ora 22.00, la sediul Primariei Capitalei.

Comisia de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale a declarat, luni, situatie de urgenta, din cauza temperaturilor scazute, astfel ca furnizarea de gaze catre unele companii va fi oprita, iar producatorii de energie termica vor utiliza combustibili alternativi.

Guvernul a cerut marilor consumatori industriali, in principal din industria chimica si siderurgica, sa reduca in aceasta perioada consumul de gaze naturale, iar termocentralele sa utilizeze mai mult pacura, pentru a evita cresterea importului de gaze, livrate in prezent la preturi ridicate.

„S-a cerut marilor consumatori industriali, in principal din sectorul chimic si cel siderurgic, sa reduca in aceasta perioada de temperaturi scazute consumul de gaze, iar termocentralele care asigura furnizarea catre populatie de apa calda si caldura sa treaca de pe gaz pe pacura, daca au posibilitatea. in caz contrar, ar trebui sa se apeleze la cresterea importurilor de gaze, dar la preturi ridicate, ceea ce ar pune presiune asupra preturilor la populatie, in conditiile in care consumatorii industriali se orienteaza spre gazele din productia interna”, au declarat duminica agentiei MEDIAFAX surse oficiale. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here